Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Tech Up: Hipstamatik vs. Instagram

Tech Up: Hipstamatik vs. Instagram

Izgleda da Instragramu preti opasnost. Postoje šanse da ga Hipstamatik, zapravo njegova preteča, zbaci sa trona.

Sećate li se Hipstamatika, programa koji je doneo kvadratne fotografije s filterima davno pre no što je iko uopšte čuo za Instagram?

Sada se vraća svojim počecima sa Cinamatikom, svojom prvom video-aplikacijom, koja vraća mnogo originalnog Hipstamatik šmeka.

Dok je Hipstamatik eksperimentisao sa različitim formatima u aplikacijama koje su izbacivali – uključujući social cameru i photo booth aplikacije – sa Cinamatikom se firma vraća istom receptu na osnovu koga je pravljena flagship aplikacija, i dalje najpopularniji proizvod firme.

Korisnici prave kratke video-klipove, koji mogu biti trajanja do 15 sekundi i snimani u naletima, slično Vine klipovima. Zatim izaberete filter, i svoju kreaciju možete podeliti putem Vine, Instagrama, Facebooka, mejla ili SMS-a.

Cinematic app Tech Up: Hipstamatik vs. Instagram

“Hteli smo da omogućimo ljudima da naprave kul stvari veoma brzo, baš kao što je Hipstamatik i ranije činio”, izjavio je vođa kompanije Lukas Bjuik.

Cinamatik prati isti model cena kao Hipstamatik: aplikacija košta 1,99 dolara i uključuje izbor velikog broja filtera. Dodatni filteri se mogu kupiti unutar aplikacije, i cena im se kreće u rasponu od 0,99 do 3,99 dolara.

Ova video-aplikacija bila je u razvoju preko dve godine, kaže Bjuik. Potrajalo je toliko, jer je kompanija čekala da tehnologija uznapreduje dovoljno, kaže i dodaje: “Cinamatikov dizajn je namerno jednostavan. Nema menija, ugrađene socijalne mreže i nema kontrola za montiranje osim onih koje su uključene u samu aplikaciju.”

Cinamatik se može koristiti na iOSu. Aplikacija je kompatibilna sa iPhoneom 4 i novijim modelima, ali je optimizovana za iPhone 5S.

Maja Bunčić

Editors choice