Čuvena pesma “Strangers in the Night” nastala je prvo pod nazivom “Beddy Bye” i snimljena je za potrebe filma, međutim popularnost je stekla 1966. kada ju je izveo Frenk Sinatra (Frank Sinatra). Pesma je brzo dospela u sam vrh top listi i postala jedna od najvećih Sinatrinih hitova, pa je album imao naziv upravo po njoj. Sa njom je osvojio i mnoge Gremi nagrade: za najbolji muški pop nastup, za snimak godine, kao i najbolji aranžman i vokal. Ono što ovu pesmu izdvaja iz mora Sinatrinih hitova jeste njegova prepoznatljiva improvizacija “doo-be-doo-be-doo”.

foto311 The Best of Pop: Frank Sinatra Strangers in the Night

Legenda Sinatra

Zanimljive činjenice:

Numeru je prvenstveno napisao Ivo Robić za muzički festival u Splitu, a kasnije je snimio verzije iste pesme na hrvatskom i na nemačkom jeziku.

Ovo je bila velika povratnička pesma za Sinatru, postaje njegov pop hit broj jedan u poslednjih jedanaest godina.

Sam Sinatra je prezirao ovu pesmu, nazivavši je “komadom sranja” i nikada je nije uvrstio ni u jednu od svojih specijalnih kolekcija.

Tvorac crtanog junaka Skubija Dua (Scooby-Doo) izjavio je da je inspiraciju za imenovanje ovog lika dobio upravo od već spomenute Sinatrine improvizacije “doo-be-doo-be-doo”.


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Editors choice