“Stars” je singl benda Simply Red. “Stars” je u stvari prvobitno bio naziv albuma koji je izašao 1991. godine. Singl je osvojio osmo mesto britanske top liste, a bio je uspešan i u mnogim drugim zemljama Evrope, ali u SAD nije ušao u Top 40, za razliku od prethodnog hita “Something Get Me Started”. Kako god bilo, singl je stigao na osmo mesto Adult Contemporary grafikona u Americi.

Pesma se našla 1996. godine na kompilacijskom albumu najvećih hitova ovog benda. Spot za ovu numeru je sniman u Tunisu, a Mik Haknel (Mick Hucknall) je prikazan kao putnik koji luta u potrazi za svojom izgubljenom ljubavi.

foto231 The Best of Pop: Simply Red Stars

"I wanna fall from the stars, straight into your arms, I, I feel you, I hope you comprehend..."

Evropska zajednica je bila inspiracija za nastanak ove pesme, jer je simbol Evropske zajednice upravo zvezda, a i sam pevač Mik ima istetoviranu jednu na ruci.

Album “Stars”, ali naročito ova numera, označila je povratak grupe Simply Red na muzičku scenu, jer im je popularnost postepeno opadala od 1985. godine. Mnogi zapravo smatraju da je ovo njihov najbolji album ikada. To je dovelo do toga da pesma bude veliki hit u Velikoj Britaniji.


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Editors choice