Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

The Best of Pop: Whitney Houston “I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)”

The Best of Pop: Whitney Houston “I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)”

Jedna od numera koja je obeležila početak velikog uspeha pop dive Vitni Hjuston (Whitney Houston) definitivno je hit “I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)”. Pojavila se 1987. godine kao prvi singl sa njenog drugog albuma pod naslovom “Whitney”. Napisana je od strane Džordža Merila (George Merrill) i Šenona Rubikama (Shannon Rubicam) iz benda Boy Meets Girl koji su za Hjustonovu već napisali pesmu “How Will I Know” iz 1985. godine. Pesma “I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)” prvobitno je snimljena u ritmu kantri muzike, međutim producent Narada Majkl Volden (Narada Michael Walden) transformisao je u jednu pravu plesnu numeru.

Reakcije muzičkih kritičara bile su raznolike, a najčešće su je poredili sa pesmom “How Will I Know” kao i velikim hitom “Girls Just Want to Have Fun” čuvene Sindi Loper (Cyndi Lauper). “I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)” ostala je jedan od najvećih svetskih hitova pop muzike. Danas postoji pregršt sjajnih obrada i izvedbi kako starijih, tako i mlađih generacija svetske muzičke scene. Tako je još uvek dobro poznata instrumentalna verzija grupe The Shadows dok današnjicom isijava sjajna izvedba Britanke Džesi Džej (Jessie J). Takođe, pevačica Kejti Peri (Katy Perry) često je izvodila na svojim koncertima.

Slika 139 The Best of Pop: Whitney Houston “I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)”

"Oh, I wanna dance with somebody, I wanna feel the heat with somebody, yeah I wanna dance with somebody, with somebody who loves me..."

Zanimljive činjenice:

Pesma je osvojila prvo mesto u kategoriji “Najbolji ženski pop vokalni preformans” na dodeli 30. Gremi nagrada, a nekoliko godina kasnije svrstana je među najveće hitove, odnosno “dragulje” osamdesetih godina.

Pesma je postigla veliki uspeh zauzevši prva mesta čak 13 top-lista širom sveta, uključujući Australiju, Nemačku i Veliku Britaniju. Na području Amerike pesma “I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)” takođe je zauzela prvo mesto i važi za Vitnin drugi najveći hit, odmah posle numere “I Will Always Love You”.

Video-spot za ovu numeru režirao je Brajan Grant (Brian Grant) i važi za jedan od najpriznatijih i najkvalitetnijih Vitninih spotova. Emitovan je na TV stanicama širom sveta među kojima su popularni muzički kanali MTV i VH1.


Kristina Bijelić studira Fakultet za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!

Editors choice