“In da Club” je prva pesma jednog od najpopularnijih američkih repera i hiphopera, Fifti Senta (50 Cent). Objavljena je 2003. godine i nalazi se na njegovom debi albumu pod nazivom “Get Rich or Die Tryin’”. U stvaranju pesme, pored Dr Drea (Dr. Dre) i Majka Elizonda (Mike Elizondo), učestvovao je i sam Fifti Sent. Pesma “In da Club” naišla je na veoma pozitivne kritike od strane muzičkih kritičara.

Slika 1 50 Cent The Best of Rap & Hip Hop: 50 Cent “In da Club”

Inspiraciju za svoje umetničko ime 50 Cent pronašao je u jednom pljačkašu iz osamdesetih godina

Zanimljive činjenice:

Fifti Sent uputio se ka Los Anđelesu odmah nakon što je 2002. godine njegov talenat otkrio reper Eminem (Eminem). Tamo je upoznao Dr Drea i za pet dana stvorili su čak sedam pesama. “In da Club” bila je njihovo prvo ostvarenje.

“In da Club” zauzela je prvu poziciju top-liste “Billboard Hot 100” i tako postala Fifti Sentova prva number one pesma.

Na 46. dodeli nagrada Gremi numera je nominovana za “Najbolju rep pesmu”, a video-spot osvojio je nagradu u kategoriji “Najbolji rep video”. Fifti Sent tada je pobedio i u kategoriji “Najbolji novi izvođač”.


Kristina Bijelić studira Fakultet za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!

Editors choice