Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

The Best of Violin: Lindsey Stirling “Zelda Medley”

The Best of Violin: Lindsey Stirling “Zelda Medley”

Da, opet vam predstavljam muziku iz neke igre, ali to ovaj put nije važno. Mnogo važnija je ova simpatična dama s violinom, Lindzi Stirling (Lindsey Stirling).

Lindzi je odrasla u američkoj provinciji. Pod uticajem ploča klasične muzike, počela je da uči sviranje violine. Već sa 16 pridružila se rok-bendu kao solo violina. Nastup rok-violine doneo joj je nagrade na omladinskim takmičenjima države Arizone (Arizona Junior Miss) i ulazak u finale saveznog takmičenja (America’s Junior Miss).

U međuvremenu, istraživala je razne muzičke pravce i stilove nastupa. Kao živahna devojka puna života, nikad nije bila statični muzičar, već je uvek uz muziku plesala. Ništa neobično, s obzirom na to da je studirala rekreativnu terapiju (primenu umetnosti u terapijskom procesu), i dobro uviđa vezu između zdravlja, muzike i plesa.

Tek, sa 23 godine prijavila se za učestvovanje u petoj sezoni emisije “America’s Got Talent”. Najavili su je kao hip-hop violinistkinju, a izvela je jednu od svojih kompozicija iz serijala “Dubstep violin”. Žiri je izjavio da Lindzin nastup bio “strujni udar”. Publika je bila oduševljena. Ali kad je pokušala da izvede još jednu muzičko-plesnu tačku u četvrtfinalu, rekli su joj:

“Nisi nedarovita. Ali nisi dovoljno dobra, to što letiš, izvodiš akrobacije i sviraš, nije naročito zabavno. Moraš da budeš deo grupe, sama naprosto nisi ništa posebno, to što sviraš i đuskaš ne bi napunilo dvoranu.”

zatekst The Best of Violin: Lindsey Stirling Zelda Medley

Verovala je u sebe i istrajala

Lindzi je bila slomljena, ali ne i poražena. Nastavila je da nastupa onako kako smatra da je najbolje. Nije htela da odustane od sebe. Uskoro joj se pridružio Devin Grejm (Devin Graham), mladi snimatelj koji je stekao reputaciju zanimljivim klipovima na YouTubeu. Napravili su spot, a onda se Devin preselio kod Lindzi i počeli su da se zabavljaju.

Snimili su mnoštvo sjajnih spotova i sakupili 142 miliona pregleda i preko 854.000 pretplatnika. Ostvarila je uspešnu saradnju sa drugim internetskim muzičarima, a klip sa Piterom Holensom (Peter Hollens), “Skyrim” dobio je čak 12 miliona pregleda. Osim brojnih klipova, izdala je desetak singlova i ove godine album u elektronskom formatu, pod naslovom “Lidnsey Stirling”.

Ove godine imala je i prvu turneju.

Eto, toliko o slušanju mudrih sudija koji se razumeju u industriju zabave. Poruka koju nam Lindzi šalje jeste – ostanite svoji.


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Editors choice