Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Umeće življenja: Kad je žena žrtva nasilja

Umeće življenja: Kad je žena žrtva nasilja

1/2

Svake godine na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, slušamo statističke podatke o tome koliko je pripadnica lepšeg pola maltretirano u vezi ili braku. Mnogi se zgražavaju, neki osuđuju državu, te muškarce, policiju, žene žrtve… I sve to se dešava u toku tog jednog dana. Kada on prođe, svi se vrate svojoj kolotečini i zaborave na temu o kojoj su polemisali juče.

A žene koje su žrtve nasilja nastavljaju to da budu. I svaki drugi dan u godini! Zato ja pišem ovaj blog dan posle. Neka budu bar dva dana kada se o tome priča.

Žene koje trpe nasilje, psihičko ili fizičko su svuda oko nas. Možda vam je prva komšinica izložena svakodnevnom verbalnom maltretiranju, a za sve u kraju je njen suprug “komšija godine”. Jer nasilnici obično i jesu za sve druge dobri, osim za svoju porodicu.

rijana pretučena Umeće življenja: Kad je žena žrtva nasilja

Rijanu je njen bivši dečko Kris Braun, fizički maltretirao

Sve umne glave ovoga sveta koje se bave psihologijom ličnosti su već objasnile profil nasilnika i profil žrtve. Zato nam je jasno zbog čega se u nekom muškarcu probudi agresija, a zašto neka žena smatra sebe manje vrednom i zbog toga trpi maltretiranje. Ono što nam nije jasno je koji su mehanizmi da se to spreči. Kada će se država adekvatno pobrinuti za ovaj problem i prestati da tretira ove žene kao broj? Znate na šta mislim?! U svim naslovima na tu temu stoji brojka 21, koja označava broj žena koje su prošle godine ubijene u porodičnom nasilju.

Editors choice