Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Wannabe intervju: Tijana Vujović, direktorka kompanije Confluence

Wannabe intervju: Tijana Vujović, direktorka kompanije Confluence

Ona vodi firmu koja upravlja “Ušćem“, najvećim tržnim centrom u Srbiji. Njen posao je jako ozbiljan, ali ga ona obavlja veoma profesionalno i odgovorno. Iako je završila studije u Milanu, kao student decenije, vratila se u Beograd. O njenom poslu, izazovima koje on donosi i planovima razgovarali smo sa Tijanom Vujović.

Tijana Usce Wannabe intervju 6 Wannabe intervju: Tijana Vujović, direktorka kompanije Confluence

WANNABE MAGAZINE: Zašto ste se nakon školovanja u inostranstvu, ipak vratili u Srbiju?

TIJANA VUJOVIĆ: Volim svoju zemlju i smatram da se tržište u Srbiji razvija u pravom smeru. Zbog toga, nije bilo dileme da li ću ostati u inostranstvu ili se vratiti u Srbiju. Nakon godina koje su prošle i brojnih uspešnih projekata sigurna sam da je moja odluka bila ispravna.

Čime se bavi kompanija na čijem ste čelu?

Kompanija Confluence Property Management najkraće rečeno upravlja različitim objektima u ime klijenta.
Ovakva praksa i profesionalni način upravljanja odavno su praksa u svetu, a mi smo je uveli i na tržište Srbije, ali i regiona. Odgovornost Confluence tima, kada je klijent u pitanju, podrazumeva ispunjenje biznis plana, odnosno finansijsku analizu, naplatu potraživanja, izdavanje komercijalnih površina, marketing, PR, pravne usluge, tehničko održavanje i izveštavanje.

Međunarodno iskustvo Confluence tima obezbeđuje da usluga odgovara najvišim međunarodnim standardima u tehničkom i operativnom smislu, što dokazuje i portfolio koji broji više od 45 objekata i preko 270.000 m2 kojima upravlja. Među njima su najveći šoping centar u Srbiji, UŠĆE Shopping Center, prvi outlet centar u Srbiji – Immo Outlet Centar, zatim Poslovni Centar UŠĆE, najveći trgovinski lanac Robne kuće Beograd, kao i Alta Shopping Centar u Sarajevu.

Kako je upravljati tako velikom i ozbiljnom kompanijom sa tako malo godina? Da li ste nekad osetili diskriminaciju u tom pogledu?

Svaki početak je težak, a nažalost, za jednu ženu i za nijansu teži nego muškarcima. Ipak, nakon određenog vremena, o vama govore vaša dela i uspesi, a ne predrasude, pa tu onda više nema mesta diskriminaciji. Upravljanje ozbiljnom kompanijom veliki je izazov, ali i zadovoljstvo.

Tijana Usce Wannabe intervju 11 Wannabe intervju: Tijana Vujović, direktorka kompanije Confluence

Kako izgleda jedan vaš radni dan?

Moj radni dan je veoma dinamičan. Kao i kod većine, sve počinje proverom mejlova, poziva i statusom aktivnosti, zatim slede brojni sastanci, dogovori sa kolegama i rad na novim projektima. Volim kada sve završim na vreme i posle posla se opustim na treningu ili u šetnji, dok je veče rezervisano za dobru knjigu, bioskop ili večeru sa prijateljima.

Šta bi za vas bio poslovni izazov?

Poslovni izazov je sve ono za šta bi drugi pomislili da je nemoguće.

Šta preferirate da nosite kada je poslovna garderoba u pitanju?

Volim da nosim poslovne kombinacije, naravno u skladu sa mojim godinama, ali uvek „začinjene“ nekim originalnim detaljem u zanimljivoj boji. To može da bude marama, tašna ili možda nijansa ruža. Kao i većina žena, volim lepe i kvalitetne cipele. Trudim se da pratim trendove, u čemu mi u velikoj meri pomaže i posao kojim se bavim, imajući u vidu da je UŠĆE Shopping Center zaista pravo mesto za kvalitetan šoping.

Da li smatrate da izgled žene na rukovodećem položaju treba da bude sveden, ili dozvoljava i neka eksperimentisanja sa modom?

O kojoj god poziciji da se radi, u poslovnom svetu je važno odevati se sa ukusom i u skladu sa godinama i građom, kao i u zavisnosti od delatnosti kojom se kompanija bavi. Kao što sam rekla, mislim da su eksperimenti u vidu detalja ne samo dozvoljeni, nego i poželjni, jer upravo to je ono što nam daje lični pečat kada je stil u pitanju.

Tijana Usce Wannabe intervju 3 Wannabe intervju: Tijana Vujović, direktorka kompanije Confluence

Na čemu trenutno radite? Kakvi su vam planovi za naredni period?

Kompanija Confluence Property Management usmerena je na nove projekte i planove za 2015. godinu, kako kada je u pitanju sama kompanija, tako i kada su u pitanju objekti kojima upravljamo. Prošle godine smo se sa preuzimanjem upravljanja Alta Shopping Centrom proširili na region, a cilj nam je da se i dalje širimo i pozicioniramo kao lideri u oblasti upravljanja nekretninama.

Šta očekuje posetioce objekata kojima upravljate?

Kada je u pitanju UŠĆE Shopping Centar, 1. decembra svečano ćemo otvoriti vrata UŠĆE Čarobnog grada, nastupom Dejana Petrovića i Big Bend, sa početkom u 18 časova. Do kraja novogodišnjeg čarobnog grada, za sve naše posetioce pripremili smo i šoping vikend – Story šoping putovanje, 6. i 7. decembra, sa odličnim popustima i nastupima Ane Rađen (6.12) i Lexington benda (7.12). Nakon toga, nastavljamo sa druženjem sa Deda Mrazom, brojnim besplatnim kreativnim radionicama u Sensa gradu sreće, koje organizujemo u saradnji sa magazinom Sensa, ali i sa odličnim nastupima Frajli i Saše Kovačevića.

Praznična atmosfera neće izostati ni u Immo Outlet Centru, gde nas već 5. decembra čeka Immo i Svet šoping dan, odličan provod i sjajni popusti na već snižene cene. Novogodišnje druženje nastavljamo i tokom decembra, kada će nas posetiti i Deda Mraz. Dakle, mnogo zabave i druženja, u duhu Nove godine.

Fotografije: Dragan Asanov

Olivera Denčić

Editors choice