Pa, to je jedan od glupljih ideala, osim ako se sprovodi sa punom svešću da zapravo živite da biste pružali ljubav svakom obliku života bez razlike, da gajite strasna osećanja prema prirodi i blisku povezanost sa njenim ciklusima, da prosto budete u stanju ljubavi, kanal ljubavi, instrument ljubavi. To znači da ćete uvek voleti više, jer ćete uvek voleti sve. Čak i kad se zaljubite u nečije očaravajuće fragmente, čim vas prođe to bolesno stanje dezintegracije, volećete sve, svu prašnjavu piljevinu i stiropor kojim je ispunjen paket sa sićušnim delovima koji su vas očarali svojom delikatnošću, ili koncentracijom energije, koju ste, naravno, primili i osetili direktno, u punoj snazi. Volećete i kad vam (ubrzo) postane potpuno jasno da objekat vaše ljubavi nikad neće postati subjekat svog života, da vas ne vidi i ne razume, osim u fragmentima, a oni čiji najbolji delovi počivaju u kutiji s kučinom ne mogu da zamisle kako izgledaju integrisani delovi, pa ne mogu ni da ih vide. Oni će tražiti da vide piljevinu, kučinu i stiropor, a vi ćete ih nabaviti zbog njih i pokazivati ih tu i tamo, jer to je potreba vašeg objekta ljubavi.

Onaj ko svesno živi za ljubav zna da će umreti u nadi da mu neko uzvrati na isti način, da sretne osobu koja takođe voli sve i sa kojom će se sve dvostruko uvećati, ali šta je smrt naspram života u ljubavi?

cz4TYNzhOls Živeti za ljubav

Rade to ljudi. Žive za ljubav, slepi i gluvi za sve ostalo. I blaženi. A ima i svesnih. E, njima nije lako

Voleti sebe kao deo celine svega manifestovanog i nemanifestovanog znači imati beskrajno razumevanje za sva ispoljavanja i neispoljavanja, za svu ljubav i neljubav za koju su ljudi sposobni. Razumeti sve je naprosto užasno, jer sledeći je korak prihvatiti sve, a sledeći voleti sve.

Kako napraviti izbore u svetu koji razume samo hoću i neću, volim i ne volim, ako sve hoćete i sve volite?

Suludo je živeti za ljubav. Ali to je život prepun ljubavi.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

 

Editors choice