Saveti za poboljšanje vašeg života i okolnosti pomoću lakih i brzih principa feng shuija učiniće vaš dom jezgrom povoljne chi energije, koja bi trebalo da bude u stanju da se nesmetano kreće po vašem privatnom prostoru. Chi energija unosi pozitivnu energiju mogućnosti, bogatstva, zdravlja i obilja. Da biste ih sproveli u delo, feng shui saveti skoro i da ne podrazumevaju trošenje dodatnog novca. Većina “prepravki” isključivo košta vašeg vremena i fizičkog napora.

“Otpušite” svoj dom

Chi energija stagnira kad je nered prisutan u prostoru. Kad su ostave, ormani, fioke puni odeće, papira, knjiga – to smeta slobodnom kretanju chi energije. Sortirajte predmete, stavite ih na drugo mesto, poklonite i odstranite zaboravljene odevne artikle. Ne dozvolite da vam se prljavi sudovi gomilaju po sudoperi i radnoj površini. Redovno izbacujte đubre. Organizujte ostavu ili garderober tako da prostor za skladištenje iskoristite na najbolji mogući način.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Feng & Shui (@fengandshui)

Pomerite nameštaj koji blokira chi

Rearanžirajte nameštaj kako bi se jednostavnije kretali kroz prostor. Chi energiju zamislite kao vodu koja se uliva u vaš dom, planirajući da uđe u svaku prostoriju. Ne gomilajte nameštaj. Ostavite prostor između svakog komada kako bi se chi kretala kroz svaku “poru” vašeg doma. Feng shui guru Lillian Too savetuje da svaki komad pomerite najmanje 45 centimetara od mesta na kom je prethodno bio postavljen kako bi energija ušla i te uglove.

Održavajte dvorište (ako ga imate)

Dvorište redovno čistite, sklanjajući lišće i drugi otpad. Staze i prilazi uvek moraju biti čisti i prohodni. To učinite i sa svakim drugim ulazom u kuću. Trimujte žbunje, kosite travu i redovno zalivajte sve zelenilo.

Pročitajte i ovo: Feng Shui – kako da uredite vaš dom i privučete novac, ljubav i zdravlje?

Popravite cureće slavine i WC šolje

Ako ne umete sami da ih popravite, pozovite majstora da vam sredi svaku slavinu ili WC šolju koja curi, koja je zapušena i ima bilo kakav problem. Prema feng shuiju, kad vam curi iz slavine – to znači da vam i finansije odlaze uz neočekivane troškove.

Comments