Balansirajte sa pet elemenata

Zemlja, voda, vatra, drvo i metal mogu prisutni su u vašem domu – fizički ili simbolički. Na primer, možete kombinovati vatrene crvene i narandžaste elemente sa toplijim tonovima. Ako imate kamin – sjajno. Vatru u krajnjem slučaju možete obezbediti paljenjem sveće. Ideja je da se stvori ravnoteža među elementima. Ljudi koji imaju problem sa agresijom ne bi trebalo da imaju vatrene elemente kao deo dekora. Nasuprot njima, oni kojima nedostaje motivacija treba da ih imaju kako bi ih inspirisali.

Uklonite negativni simbolizam

Simbolizmom smo neprestano okruženi na dnevnom nivou – od saobraćaja, književnosti, filmova… U našem domu je to izraženo u još jačoj meri, jer stvaramo intimna okruženja koja najčešće nesvesno predstavljaju naše izazove i strahove. Da li imate manjak samopouzdanja? Proverite da li su vam ogledala visoko pozicionirana, pa ih spustite u svoju ravan. Da li ste hronično singl? Razmislite da li svoj dom punite predmetima za jednu osobu – jedna stolica, jedna vaza, jedna osoba na fotografiji. Ako je tako, uklonite ih, a zamenite ih onima koje želite da privlačite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ᖴran (@archic.studio)

Unesite što više dnevne svetlosti

Nije iznenađenje da prirodna svetlost čini da se osećamo srećnije i pozitivnije. “Ogledala u feng shuiju su kao aspirin”, ističe Benko, jer stvaraju utisak prostranosti. Kad kačite ogledalo, namestite ga tako da reflektuje više svetlosti, spokojan pejzaž ili prostrani deo prostorije.

Naslovna fotografija: instagram.com/that.designpage

Dušan Veselinović

Comments