Skoro svakog drugog jutra se budim sa mišlju da moram nešto da promenim na sebi. Šminka? Meh, nekad se šminkam, nekad ne, nisam baš zainteresovana za takvu promenu. Kada je reč o figuri, oh, tu me zaista čeka mnogo posla, ne može se promena desiti preko noći… I onda, naravno, na pamet mi pada kosa jer ona sirotica uvek starada kada se žena “naoštri” da nešto menja na sebi. A da li će to biti šišanje ili farbanje, zavisi od trenutka i razloga koji nas je na tu promenu i naveo.

Dakle, kosa. Jao kako bih volela da jednog dana imam kratku, slatku frizuru, a drugog dana modernu lob frizuru, a trećeg dugu, sa afro loknama! Pa ja bih bila najsrećnija devojka na svetu! Gledam tako, na primer, Rijanu. Iz spota u spot ona menja frizure očas posla. Čas ima seksi piksi frizuru, čak se pojavi na crvenom tepihu sa kosom do pola leđa koja izgleda tako prirodno i lepo. I koja je obično neke druge boje. Znam, perika.

Danas je sasvim normalno nositi perike. Makar kada je reč o svetu poznatih. Modeli, pevačice, glumice, svaka od njih je makar jednom imala tu čast da menja svoju frizuru kako joj se prohte. Osim Rijane, čari perika su otkrile i Džidži Hadid, Kendal Džener, Kajli Džener, Koko Roša, Zendaja, Bijonse, Kejti Peri i mnoge druge. I svakoj od njih su odlično pristajale. I svaka od njih je na trenutak, po potrebi, mogla da bude neko drugi, sa lepšom, modernijom ili ekstravagantnijom frizurom.

Comments