Pre otprilike dva meseca svratio sam kod Jasne, koja se taj dan vratila iz Londona. Posle ćaskanja o istom, počela je da mi pokazuje šta je sve kupila. Lepi komadi odeće kakve ona uvek i pazari. Na kraju mi je dala platnenu kesu u kojoj se nalazila obuća. Čizme do kolena, teške kilogram, dva su se našle ispred mene. Lepa boja, lep model, dobra marka, to se i očekivalo od nje. Ono što me je zbunilo je to što je zima upravo prošla i što su dani sve topliji i topliji. Na moje pitanje zašto je kupila čizme sada tj. da li ih je kupila jer su bile na popustu, usledio je za mene čudan odgovor: „ Bože Nikola, pa to su LETNJE čizme!“. Ok, pomislio sam, možda mi je nešto promaklo…

Posle nekoliko dana sam primetio na ulici žene koje se šetaju u sličnim (zasigurno ne tako lepim) čizmama, pa čak i u čuvenim vunenim Uggs modelima, dok sam ja bio, u čemu drugom, nego u japankama. Video sam i par modela koje su kao neke rimljanke, koje oko članka imaju kožu i sl. ali o njima nije ovde reč.

Ne može me niko ubediti da postoji nešto kao letnja čizma. Apsolutno nepotrebna stvar. Leti se nose plitke patike ili papuče i japanke, a ženama je taj izbor povećan na cipele, baletanke i dr. Poenta leti je imati što manje stvari i što manje dodira o kožu. Kada samo pomislim koliko se žene muče i znoje dok ih nose…jebo te, sve za modu. A ako je odgovor da su im takve čizme štaviše prijatne, ajmo svi da kupimo S/M odela od tanke kože i da ih nosimo na trideset stepeni.

čizme Letnje čizme padaju na gore

Zamisli pozoveš ribu u šetnju i ona dođe u čizmama, a ti u japankama. Ili obrnuto ona dođe u top majici, a ti u vunenom džemperu.

Palo mi je na pamet da se to radi i iz vizuelnog razloga, što sužava noge, valjda kao da bolje izgledaju…hmmm… jezivo…. idi trči pa zategni noge! I naravno da li stvarno mislite da ćemo mi muškarci primiti razliku u debljini noge sa i bez „letnjih“ čizmi???

Toliko su nam žene lepe i zgodne, nema tu mesta za ovaj debilizam. Kratka lepršava suknja, japanke ili cipele i neka lepa majičica, šta muškarac da traži više.

Kada bolje razmislim termin letnje čizme predstavlja čist oksimoron! Možda će me ispraviti Svetlana Ražnatović, jer ipak njene suze padaju na gore. E i da se nadovežem na sve ovo– Kajsija je voće, a ne boja, a ja se razmišljam da počnem da proizvodim podne lustere.

Izvor fotografija: unsplash.com


Nikola Trajković – Inženjer, pustolov i urbani kreativac. Zakleti Dorćolac koji najviše voli da živi svuda po malo. Život u Parizu i Istanbulu obogatio je način na koji doživljava modu.

Comments