Kada imaš veliki broj prijatelja i pratilaca, da li na Facebook-u, da li na bilo kojoj drugoj društvenoj mreži, voliš da koristiš tu brojku ne samo za prikupljanje lajkova već i za dobijanje preko potrebnih informacija. Dobro, da, ponekad su te informacije prilično bizarne, ali OK.

Elem. Tebi je, dakle, lakše da postaviš pitanje na Facebook-u, što u vidu statusa, što u vidu objave u nekoj grupi za diskusiju, i da onda čekaš odgovore i podeljena mišljenja, nego da to sama “izguglaš” ili, još bolje, otkriješ offline. Nećemo sada ulaziti u dublju problematiku zašto je to tako, ali ćemo ti skrenuti pažnju na nekoliko pitanja/situacija/dilema koje su previše lične da bi bile upitane na ovako javan način.

Pravni saveti

To što ti misliš da je simpatično što nisi platila neku kaznu pa na Facebook-u tražiš savet kako da izvrdaš ili šta već – nije simpatično! I zapravo, zašto bi neko znao šta ti to (ne) radiš? Situacija je još i gora kada su baš veliki pravni problemi u pitanju. Umesto toga, pitaj prijatelje (lično!) da li imaju kontakt nekog advokata, kontaktiraj ga (lično!) i reši svoj problem.

kompjuter 1 (Lična) pitanja koja ne treba da postavljaš na Facebook u
Comments