10 trikova za postizanje savršenog “no makeup” makeup look-a

Oh-la-la: Beauty trendovi koje ove jeseni “diktira” grad ljubavi – Pariz!

Kako stvarne žene rešavaju najčešće probleme sa kosom?

Mali trikovi koje možeš da primeniš kako bi imala više vremena tokom dana!

Kako da svoj stajling učiniš #streetstyle urbanim uz pomoć samo jednog komada!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Po prvi put u Srbiji, izabrani najbolji influenseri u čak 16 kategorija!

Prvi put mama: 9 pitanja o dojenju koja te možda muče, a nisi imala koga da pitaš!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

5 načina da se odgovornije ophodiš prema novcu

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

1/2

A čijom glavom inače mislimo? Pa, to je vrlo zanimljivo pitanje, koje vredi razmotriti, jer šta ako zaista ne koristimo sopstveni mozak za razmišljanje, već samo vrtimo ogromnu količinu usvojenih informacija, koje nikad nismo preispitali i čiju istinitost nismo doveli u pitanje?

Brzina je način života, a za razmišljanje, za autentično korišćenje mozga, potrebno je da zastanemo, potreban je mir i vreme da o nečemu promislimo, a to nam nije na dnevnom rasporedu. Probavljamo sirove informacije, donosimo površne zaključke, osuđujemo i reagujemo bez razmišljanja – a uopšte i ne znamo da zapravo ne koristimo svoj mozak i da ne razmišljamo, jer nam se čini da samo to i radimo, da neprestano razmišljamo i da nam je glava puna kao košnica.

Naučeni smo da slušamo. Od malena nas podstiču da sedimo mirno i da slušamo, da odgovaramo samo kad nas pitaju i to ono što smo naučili da treba da kažemo, da izvršavamo uputstva i naređenja. Sistem tako funkcioniše, jer u sistemu jedna osoba ima posla sa dvadesetoro i tridesetoro dece i kako da izađe na kraj sa njima, ako oni nisu mirni i prilagođeni zahtevima sistema?

Svako ima u svom iskustvu i (lepom) sećanju onog nekog vrsnog pedagoga, posebnog učitelja, nastavnika ili profesora, koji je umeo da zainteresuje svako dete, koji je cenio postavljanje pitanja i podsticao razmišljanje svojom glavom svim sredstvima kojima je raspolagao. Svi su voleli takve pedagoge, ali nisu baš svi mogli da odgovore na njihove zahteve – mnoga deca su mnogo lakše reprodukovala naučeno gradivo, nego što su o njemu razmišljala toliko da im padne na pamet neko pitanje.

Editors choice