Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

1/2

Ako se ponekad naljutiš na tu egzistencijalnu trku, pa psuješ novac, koga nekako nikad nema dovoljno, ili te materijalne vrednosti opterećuju, pa se prosto zapitaš šta će ti novac, i kako bi bilo lepo da svet funkcioniše po onim komunističkim principima – svako prema mogućnostima, svakome prema zasluzi – potrebno ti je da zarađivanju novca daš neku svrhu i vrednost. Naravno, novčanice nemaju vrednost same po sebi, to je samo štampani papir – ali novac vredi onoliko koliko za njega dobijaš.

I ako veruješ u ono da su najbolje stvari besplatne, odnosno, da se najvrednije ne može kupiti, jer mu se vrednost ne može izmeriti novcem – evo nekih zanimljivih zapažanja o tome za šta još služe pare, osim da platiš račune, napuniš frižider i nerviraš se što se opet “krpiš” i što ti finansijska konstrukcija puca, a troškovi izmiču kontroli.

Kad imaš pare, pametnija si

Ili bar ne postaješ gluplja i svakako imaš veće šanse da održavaš i unapređuješ svoju inteligenciju. Jer – finansijske brige opterećuju mozak, a u tom stanju IQ je manji za 13 poena, utvrđeno je na namenski sprovedenim testovima. Uočeno je da ljudi bez para imaju veće šanse da donesu ishitrene i loše odluke, kao što je uzimanje prevelikog kredita, koji će im stvoriti dodatne novčane probleme. Dakle, u savremeno “dužničko ropstvo” upadamo ne samo zato što nemamo para, nego i zato što smo oglupaveli, pa nam to izgleda kao najbolje rešenje za naše probleme.

Dalje, u istom istraživanju je uočeno da su se pojedinci koji su uspeli da povećaju prihode i rasterete se novčanih briga, opet opametili – IQ im se povećao. Pad intelektualnih sposobnosto je bio privremen, usled “suženja svesti” odnosno fokusiranja na problem i osećanja bezizlaznosti i beznađa.

Editors choice