10 trikova za postizanje savršenog “no makeup” makeup look-a

Oh-la-la: Beauty trendovi koje ove jeseni “diktira” grad ljubavi – Pariz!

Kako stvarne žene rešavaju najčešće probleme sa kosom?

Mali trikovi koje možeš da primeniš kako bi imala više vremena tokom dana!

Kako da svoj stajling učiniš #streetstyle urbanim uz pomoć samo jednog komada!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Po prvi put u Srbiji, izabrani najbolji influenseri u čak 16 kategorija!

Prvi put mama: 9 pitanja o dojenju koja te možda muče, a nisi imala koga da pitaš!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

5 načina da se odgovornije ophodiš prema novcu

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

1/2

Ako se ponekad naljutiš na tu egzistencijalnu trku, pa psuješ novac, koga nekako nikad nema dovoljno, ili te materijalne vrednosti opterećuju, pa se prosto zapitaš šta će ti novac, i kako bi bilo lepo da svet funkcioniše po onim komunističkim principima – svako prema mogućnostima, svakome prema zasluzi – potrebno ti je da zarađivanju novca daš neku svrhu i vrednost. Naravno, novčanice nemaju vrednost same po sebi, to je samo štampani papir – ali novac vredi onoliko koliko za njega dobijaš.

I ako veruješ u ono da su najbolje stvari besplatne, odnosno, da se najvrednije ne može kupiti, jer mu se vrednost ne može izmeriti novcem – evo nekih zanimljivih zapažanja o tome za šta još služe pare, osim da platiš račune, napuniš frižider i nerviraš se što se opet “krpiš” i što ti finansijska konstrukcija puca, a troškovi izmiču kontroli.

Kad imaš pare, pametnija si

Ili bar ne postaješ gluplja i svakako imaš veće šanse da održavaš i unapređuješ svoju inteligenciju. Jer – finansijske brige opterećuju mozak, a u tom stanju IQ je manji za 13 poena, utvrđeno je na namenski sprovedenim testovima. Uočeno je da ljudi bez para imaju veće šanse da donesu ishitrene i loše odluke, kao što je uzimanje prevelikog kredita, koji će im stvoriti dodatne novčane probleme. Dakle, u savremeno “dužničko ropstvo” upadamo ne samo zato što nemamo para, nego i zato što smo oglupaveli, pa nam to izgleda kao najbolje rešenje za naše probleme.

Dalje, u istom istraživanju je uočeno da su se pojedinci koji su uspeli da povećaju prihode i rasterete se novčanih briga, opet opametili – IQ im se povećao. Pad intelektualnih sposobnosto je bio privremen, usled “suženja svesti” odnosno fokusiranja na problem i osećanja bezizlaznosti i beznađa.

Editors choice