Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Za šta služe pare – smanjuju bol, podižu IQ

Za šta služe pare – smanjuju bol, podižu IQ

1/2

Ako se ponekad naljutiš na tu egzistencijalnu trku, pa psuješ novac, koga nekako nikad nema dovoljno, ili te materijalne vrednosti opterećuju, pa se prosto zapitaš šta će ti novac, i kako bi bilo lepo da svet funkcioniše po onim komunističkim principima – svako prema mogućnostima, svakome prema zasluzi – potrebno ti je da zarađivanju novca daš neku svrhu i vrednost. Naravno, novčanice nemaju vrednost same po sebi, to je samo štampani papir – ali novac vredi onoliko koliko za njega dobijaš.

I ako veruješ u ono da su najbolje stvari besplatne, odnosno, da se najvrednije ne može kupiti, jer mu se vrednost ne može izmeriti novcem – evo nekih zanimljivih zapažanja o tome za šta još služe pare, osim da platiš račune, napuniš frižider i nerviraš se što se opet “krpiš” i što ti finansijska konstrukcija puca, a troškovi izmiču kontroli.

Kad imaš pare, pametnija si

Ili bar ne postaješ gluplja i svakako imaš veće šanse da održavaš i unapređuješ svoju inteligenciju. Jer – finansijske brige opterećuju mozak, a u tom stanju IQ je manji za 13 poena, utvrđeno je na namenski sprovedenim testovima. Uočeno je da ljudi bez para imaju veće šanse da donesu ishitrene i loše odluke, kao što je uzimanje prevelikog kredita, koji će im stvoriti dodatne novčane probleme. Dakle, u savremeno “dužničko ropstvo” upadamo ne samo zato što nemamo para, nego i zato što smo oglupaveli, pa nam to izgleda kao najbolje rešenje za naše probleme.

Dalje, u istom istraživanju je uočeno da su se pojedinci koji su uspeli da povećaju prihode i rasterete se novčanih briga, opet opametili – IQ im se povećao. Pad intelektualnih sposobnosto je bio privremen, usled “suženja svesti” odnosno fokusiranja na problem i osećanja bezizlaznosti i beznađa.

Editors choice