Web Fest u saradnji sa Belgrade Fashion Week-om po drugi put organizuje izbor za najbolji modni projekat na regionalnom Internetu. Događaj se odigrava u okviru četvrtog po redu Web Fest-a, najveće regionalne Internet smotre i izbora najuspešnijih web projekata.

Moda kao vid umetnosti i nezaobilazan aspekt života je svojim sadržajima vrlo zahvalna inspiracija za Internet stvaraoce i zato želimo da je dodatno istaknemo. Savremena praksa korišćenja globalne mreže, koja uključuje društvene mreže i nove vidove komunikacije, omogućava u životu svakog korisnika novi kvalitet koji mnogi koriste da svoja interesovanja i stvaralaštvo podele sa širokom populacijom. Moda je tematika koja ima veoma verne poštovaoce a veliki broj njih su svoje delovanje prebacili na Internet, pre svega modni blogeri koji je dodatno popularišu. Takođe, sve je veći broj modnih portala a i sami modni dizajneri su odavno počeli da dele svoje kreacije i sa web publikom.

Proleća 2011, dodeljene su po prvi put nagrade za modne projekte na regionalnom Internetu a tada su ih osvojili Ana Ljubinković po glasanju žirija i “Wannabe Magazine” po glasanju publike-korisnika Interneta.

Ove jeseni pozivamo ponovo modne blogere, modne portale i dizajnere kao i kreativne modne brandove i sve druge koji se uklapaju u temu da se prijave do 20. oktobra 2011. godine za novi krug takmičenja. Posebna pažnja će biti posvećena uticajnim blogerima iz oblasti mode kao i novim projektima. Ovo je posebna prilika da stvaraoci specijalno istaknu svoj rad i daju ga na vrednovanje stručnjacima i publici.

Prijave slati na e-mail fashion@webfest.me.

O najboljima će ponovo odlučivati žiri i online publika, a dodela nagrada će se odigrati na završnoj ceremoniji Belgrade Fashion Week-a u prvoj polovini novembra, a uoči finalne ceremonije Web Fest-a koja je zakazana za 17. novembar 2011. godine.

Editors choice