Nedeljni horoskop: 10. mart- 16. mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

Filip Sejmur Hofman je za života savetovao, a mi sada prenosimo

Filip Sejmur Hofman je za života savetovao, a mi sada prenosimo

Bio je američki glumac, bavio se režijom, a u Holivudu je važio za jednog od najpouzdanijih i najprepoznatljivijih karakternih glumaca. Hofman, koji je umro u 47. godini, Oskara za najbolju mušku ulogu dobio je 2005. i to za glumu u filmu “Capote”. Bio je lako prilagodljiv, disciplinovan i to je ono što ga je izdvajalo i dalo mu šansu da se oproba u brojnim ulogama. Znamo ga po brojnim rolama, malim ili velikim – nevažno je, uvek je bio fantastičan. Ono što je ostalo jesu saveti koje je njegov britak um preneo, a mi zabeležili.

Premda njegova iznenadna smrt ostavlja mnogo nezavršenih projekata, on nam je ostavio najvažniju lekciju, a to je životna. Kako biti na vrhu igre koja se zove život i imati uspešnu karijeru, neka su od pitanja na koja je on znao odgovore. Naravno da ne možemo u potpunosti preneti i dočarati ono što je Filip Sejmur Hofman za života savetovao,znao i umeo, ali vredi i parafrazirati ga, zar ne?

SSlika1 Filip Sejmur Hofman je za života savetovao, a mi sada prenosimo

Filip je u mladosti imao problema sa drogom. Nije bio bez poroka, ali je ostavio trag, jer je vredeo

Proširenje u svim pravcima

Samo balansiranje veoma je važno i u životu, a i na poslu. Prema svakom problemu treba se postaviti podjednako. Tako je on svaku ulogu igrao sa istom strašću i žestinom. Kada se cilj zacrta, veoma je važno igrati i boriti se na nivou. Ne ispod očekivanja drugih, a ni sebe samog. Treba biti samokritičan i širiti svoje vidike koliko i znanje. Tako rastu i mogućnosti. Poruka je jasna: treba bistre glave raditi i ići napred koliko god se može.

Neka tvoj posao sam progovori

Uzalud hvale, ako nema činjenica koje to pokrivaju. Ne treba pričati unapred o mogućim uspesima i šansama. Pusti da se čuju tvoje pobede od drugih. I zapamti: “Dobar glas daleko se čuje”.

SSlika2 Filip Sejmur Hofman je za života savetovao, a mi sada prenosimo

“Sve od toga sam voleo”, rekao je glumac govoreći o drogama

Predstavljanje je veoma važno

Filip je pokupio brojne nagrade, za razne je bio nominovan, a čak je osvojio i Oskara. Nije li to dovoljan dokaz da je znao znanje u svojoj struci. Ipak, iako ga sada nema, tačno je to da je važno šta ćeš ostaviti iza sebe i kako ćeš se predstaviti. To je on delom i dokazao.


Violeta Stojanović

Editors choice