Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Kako da na kreativan način iskoristite svoju staru odeću (2. deo)

Kako da na kreativan način iskoristite svoju staru odeću (2. deo)

U prvom delu članka predstavili smo vam nekoliko efikasnih načina kojima ćete raščistiti ormar, a opet, istovremeno sačuvati svoje omiljene komade odeće. Ovde vam predstavljamo još saveta koji će vam pomoći da uradite isto!

Obojte odeću                       

Ako imate staru odeću koja je izbledela do te mere da je potpuno promenila boju, predlažemo vam da je obojite! Bojenje tkanine može da bude zabavan proces, doduše, i pomalo prljav i neuredan, ali rezultati su vredni truda! Boju za tkaninu možete kupiti u pozamanteriji ili u prodavnici u kojoj prodaju alatke za slikare i slično.

Napravite od njih nove komade odeće

Još jedan sjajan način na koji možete iskoristiti staru garderobu jeste da od nje napravite nove komade. Napravite od stare haljine tuniku, a od starog topa suknju. Pretvorite par dugih pantalona u kapri pantalone ili šorts. Ovo je najbolji način da iskoristite garderobu koju volite. Možete neke komade odneti krojaču i zabaviti se predstavljajući mu svoje ideje i potencijalne kreacije.

odeća Kako da na kreativan način iskoristite svoju staru odeću (2. deo)

Sređivanje ormara u će vama probuditi kreatora kakav niste ni znali da "čuči" u vama

Napravite omot ili obeleživač za knjige

Dajte svom dnevniku lični pečat, tako što ćete korice uviti u neku od svojih omiljenih tkanina. Sve što je potrebno je da isečete poveće, četvrtasto parče tkanine nekog starog topa. Stavite knjigu usred kvadrata, isecite suvišni deo tkanine i potom uzmite lepak i zalepite tkaninu za korice. Sredite delove koji izgledaju neuredno. Ostatak tkanine zalepite tako da dobijete i obeleživač koji se slaže sa koricama. 

Napravite interesantan jastuk

Još jedan super lak način da iskoristite staru odeću jeste da isečete rukave nekog starog pamučnog džempera ili majice. Zašijte okovratnik i rukave zajedno – da biste ih zatvorili. Napunite majicu komadićima sunđera, vate ili perja i zašijte donji deo majice. Takođe, ako imate decu, možete ovo raditi s njima i uživati zajedno – svakom od njih možete dati po jedan jastučić da radi, i neka svako od njih izveze ono što želi na svom jastuku ili stavi aplikaciju za koju misli da će biti najlepša!

Nadamo se da su vam ovi saveti pomogli. Ako napravite nešto interesantno, slikajte i prosledite nam sliku. Sigurni smo da će svi koji se zabavljaju sređivanjem stare garderobe biti zainteresovani da vide šta ste napravili, pa da vam, možda, i ukradu ideju!Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Editors choice