Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Kolektivna izložba: “Grafika. 30 mladih umetnika Španije”

Kolektivna izložba: “Grafika. 30 mladih umetnika Španije”

“Grafika. 30 mladih umetnika Španije” – naslov je izložbe koju čini pedesetak eksponata raznovrsne grupe vizuelnih umetnika Španije, rođenih između sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Ovi mladi stvaraoci služe se različitim vidovima izražavanja, poput grafita, slikarstva, murala, ilustracija i pripadaju alternativnoj urbanoj kulturi.

Ovim umetnicima grad služi kao radni atelje, inspiracija, ali i najbolja podloga za prikazivanje njihovog dela. Još jedna zajednička osobina ovim umetnicima je, prema kustosu izložbe da su ovi umetnici doživeli zatvorenost sistema u umetnosti. Njihova reakcija je bila “Uradi sam”. Počeli su da izlažu svoju umetnost na najposećenijoj javnoj galeriji: na ulici. Takođe koriste i Internet, i sa ove dve scene privukli su pažnju publike, medija, kolekcionara, pa i multinacionalnih kompanija.

Urban art – ono što je nastalo kao alternativni fenomen, sa kritičkim stavom i na ivici zakona, ostvarilo je takav odziv publike i stručnjaka, danas čini značajan deo galerija. Čak su i velike multinacionalne kompanije angažovale neke od ovih umetnika koji danas sa njima sarađuju i rade dizajn za različite proizvode.

Institut Servantes i Contemporanea organizuju izložbu “Grafika. 30 mladih umetnika Španije” sa ciljem da predstave špansku umetničku scenu 21. veka. Izložba je neprocenjivi vodič koji omogućava upoznavanje iz prve ruke sa najznačajnijim španskim predstavnicima koji pripadaju pokretu koji se globalno zove “urbana umetnost”.

Namera ove izložbe je da “preseli” umetnost koja se dešava na zidovima španskih gradova u druge gradove širom sveta i predstavi na taj način urbanu špansku umetničku scenu.

Kustos izložbe Mario Martin Pareha (Mario Martín Pareja) predstaviće izložbu na otvaranju 3. aprila. Izložba će biti predstavljena u dva galerijska prostora, u Institutu Servantes i Mikser House-u.

Izložba je do sada predstavljena u Amanu (Jordan), Bejrutu (Liban), Bordou (Francuska), Sofiji (Bugarska) i Madridu (Španija). Izložba je privukla pažnju 28.000 posetilaca što predstavlja odličnu preporuku i za Beograđane. Nakon Beograda izložba nastavlja svoju svetsku turneju u sedištima Instituta Servantes širom sveta.

Umetnici koji čine izložbu su: Roro Berhano (Rorro Berjano), Havijer Kaljeha (Javier Kaljeha), Aleks Kastanjeda (Alex Castañeda), Eltono (Eltono), Fernando Elvira, Eme, Freak la Notte, Nurija Mora (Nurija Mora), Serhio Mora (Sergio Mora), Danijel Munjos (Daniel Muñoz), Nano4814, El Niño de las Pinturas, Okuda San Miguel, Karlos Orta (Carlos Orta), Ima Piko (Ima Pico), Silvija Prada (Silvia Prada), Pepa Prijeto (Pepa Prieto), Almudena Rodriguez, J.J. Rosado, Gonsalo Rueda (Gonzalo Rueda), Ruben Sančes (Rubén Sánchez), Savage Girl, Seleka, Marta Serna, Sixeart, SpY, Emilio Subira, Suso33, Anton Unai i Zosen.

Editors choice