Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Style inspo: Kako da izdominiraš noseći athleisure trend

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Kupujte pametno

Kupujte pametno

Znate one ljude koji uvek kupuju fantastične stvari i to najčešće prođu veoma jeftino. Kako li im to polazi za rukom? Verovatno je u pitanju sreća, ali šta ako nije, šta ako oni znaju neke trikove koji im pomažu pri pametnoj kupovini.

Pitali smo ih koja je tajna njihovog uspeha.

Strpljenje

Ukoliko želite nešto da kupite, ne srljajte već budite strpljivi. Nikada ne pristajte na neke kompromise i ne trošite novac na stvari koje će vam možda zatrebati, garderobu koja će vam nekad dobro stajati ili cipele koje će vam biti udobne jednog dana, kad se razgaze. Verovatno se to “nekada” nikada neće dogoditi. Zato kada kupujete vodite računa da vam to treba sada i da vam se dopada odmah. Ukoliko to nije slučaj, sačekajte.

Buying goods and services Kupujte pametno

Budite uporni

Kada vam se nešto dopadne, ne budite lenji već upitajte da li je moguće da dobijete neki popust. Da li je cena niža ukoliko platite odmah u kešu, ili daju mogućnost plaćanja na rate? Ne znate dok ne pitate.

Raščistite nered

Znate za ono kad počnete da sređujete kuću, pa ispod gomile stvari nađete nešto što vam se dopada a na čije postojanje ste i zaboravili? Zašto biste dozvolili da vam se to dešava? Izbacite stvari koje ne upotrebljavate, posložite one koje koristite i napravite mesta za nove koje će tek doći.

Napravite spisak

Kada jednom sredite stvari, videćete šta je ono što vam je neophodno i što bi trebalo da nabavite. Napišite spisak tih stvari i kad idete u kupovinu pratite listu. Ne dozvolite da potrošite novac na neke bespotrebne gluposti koje nećete koristiti i opet ostati bez onih koje su vam neophodne.

iStock 000019484812Small Kupujte pametno

Pratite rasprodaje

Ne morate non-stop šetati tržnim centrima, većinu informacija možete dobiti i putem interneta. Zato posetite sajtove svojih omiljenih brendova, pratite kako se kreću cene, kada su rasprodaje, kada stižu nove kolekcije i uklopite se prema tome.

Zabavljajte se

Ukoliko vam sve to nije zabavno, koja je onda poenta? Oblačenje, kupovina, sređivanje, to su sve stvari koje bi jednu ženu trebalo da čine srećnom. Ukoliko vam to predstavlja stres i preokupaciju, onda sve to gubi smisao.


Lenka Gatić

Editors choice