Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

The Best of Hard Rock: System of a Down “B.Y.O.B.”

The Best of Hard Rock: System of a Down “B.Y.O.B.”

Premda će poklonici kultnog benda System of a Down izdvojiti neku drugu pesmu kao najbolju, činjenica je da su zahvaljujući “B.Y.O.B (Bring Your Own Bombs)” osvojili Gremi 2006. godine (Best Hard Rock Performance, 2006 Grammy Awards), kao nagradu evropskog MTV-a (Best Aleternative Act, 2005 MTV Europe Music Awards). Ova pesma takođe je uvrštena na niz prestižnih spiskova kao što su lista najboljih gitarskih rifova, bila je i prva na pojedinim top listama, a ušla je i na listu 200 najboljih pesama veka.

soad The Best of Hard Rock: System of a Down B.Y.O.B.

"Why don't presidents fight the war? Why do they always send the poor?"

Premda je iz spota jasno da je “B.Y.O.B.” antiratna i anarhistička pesma, slušajući njene snažne metalske deonice ispresecane slatkastim delovima koji deluju kao pop-rok, ne biste zaključili da je posredi poklič koji nas poziva da se otreznimo. Da postavimo pitanja. Zašto predsednici ne idu u rat? Zašto šalju sirotinju? Sve nam se to predstavlja kao velika žurka. Stoga je i naslov pesme dvosmislen, pa umesto uobičajenog značenja “donesite svoje piće (Bring Your Own Bottle)” ova žurka ima sablasno značenje “donesite svoje bombe (Bring Your Own Bombs)”.

Pesmu je napisao Daron Malakijan (Daron Malakian) za bend Scars on Broadway, a za System of a Down doradio ju je Serđ Tankijan (Serj Tankian). Muziku je komponovao i producirao Daron. “B.Y.O.B” je uvrštena u igru Guitar Hero: World Tour, kao i u konkurentsku igru Rock Band. Objavljena je kao singl, prethodnica albuma “Mesmerize”, 29. marta 2005. godine.


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Editors choice