Američki sistem obrazovanja pred kraj srednje škole nudi đacima da polažu test kojim se potvrđuje da su uspešno savladali školsko gradivo. Naslov testa je GED (General Education Development), a sadrži pisanje sastava na zadatu temu, laka pitanja iz američke i svetske istorije, geografije, te poznavanja prirode i društva. Tu su i pitanja iz biologije, fizike i drugih prirodnih nauka, kao npr. šta je fotosinteza, ponešto o gravitaciji, magnetizmu. Sledi tekst iz razumevanja engleskog jezika i na kraju srednjoškolska matematika (račun, geometrija, funkcije, malo statistike).

Elem, Beyoncé (Beyonce) je uslikana kako izlazi iz ustanove za alternativno obrazovanje u kojoj se odrasli školuju i polažu GED. Za sada nije bilo zvaničnih komentara, ali sasvim je izvesno da se pevačica vratila da položi maturu.

BeyonceKnowles Trach Up: Beyoncé ide u školu

Bijonse uslikana sa bebom dok izlazi iz večernje škole

Školu je, kako sama kaže, napustila sa 14 godina i premda je imala učitelja kod kuće, verovatno nije stigla ili uspela da položi GED. S obzirom na to da je već onda bila zvezda prepuna obaveza, ne bi nas ni čudilo. U svakom slučaju, Bijonse se vratila da nadoknadi ono što može da se nadoknadi – znanje i potvrdu. I mi joj na tome čestitamo. Hrabar i dobar potez.


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Editors choice