5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Ja zaista, zaista volim da putujem! Zašto? Putovanje je samo po sebi učenje. Postoji nešto posebno u tome kada smo daleko od mesta koje zovemo domom i kada se jednostavno bacimo u potpuno novu atmosferu.

Nauči se mnogo o “drugačijem načinu života”, ali, što je još važnije, nauči se mnogo o sebi.

Svet je preveliko mesto da bi se određeni grad posetio više puta. Ipak, ako pogledam unazad na svoju istoriju putovanja, postoje dva grada koja sam posetila više od jedanput. Njujork i Beograd. Oba sam prvi put posetila 2009. U oba sam se vratila dva puta tokom dve godine. Zašto baš ova dva grada? Pa, iako je razdaljina između njih velika, postoje i sličnosti. Postoji energija, kreativnost i vibe zbog kojeg se na ova mesta mora vraćati.

Kako sam se prvi put našla u Beogradu? Početkom 2009, moja prijateljica Bojana me je pozvala na svoje venčanje. Bojana, rođena i odrasla u Amsterdamu, odlučila je da venčanje održi kod kuće, u Beogradu! Beograd? Zar to nije posleratna oblast? Zar tamo nije prilično nesigurno? I kakve bi zabave moglo da bude u Beogradu?

Ovakva pitanja sam ostavila po strani, rezervisala svoj let i krenula put Srbije vrlo otvorenog uma. Provela sam u Beogradu četiri dana i nisam mogla da kažem ništa drugo osim – O, moj Bože! Nikada pre nisam videla ljude koji uživaju u životu kao tada, u Beogradu. Hrana, piće, žurke, kultura, način života. I sve to u gradu koji se još uvek očigledno bori sa ratnim “nasleđem”, a takođe je veoma usredsređen na budućnost i gleda unapred.

Ukratko: Beograd ima sve sastojke koji ga čine odličnom gradskom turističkom destinacijom.

Godinu dana kasnije, moja prijateljica i koleginica Kirsten i ja smo pozvane da organizujemo radionicu. Pogodite gde je trebalo da se ona održi? U Beogradu, tačnije u KC Grad. Bila sam jako uzbuđena i radosna što sam dobila priliku da se vratim u Beograd. Naša trodnevna edukativna radionica o različitostima i inkluziji je prošla odlično i sarađivale smo sa grupom studenata i mladih profesionalaca. U maju 2011, ponovo smo održale istu radionicu.

GunsNRoses Belgrade rocks!

Pored održavanja radionica, uvek se potrudimo i da imamo što više vremena da istražimo grad. Dakle, mi jedemo, pijemo, pričamo, kupujemo i, da, provodimo se! Svaki put kada pričamo sa ljudima u gradu, posebno mladim, oni nam kažu: “mi znamo kako da se provedemo u Beogradu”. Ja sam to videla o svojim očima – vi to zaista znate. Dva među najnezaboravnijim koncertima koje sam ikada posetila održala su se u Beogradu: Guns N’ Roses i Sensation White. Iako je postava Guns N’ Roses-a malo kasnila, “rasturili su” kao prave rok zvezde. Bilo je fantastično, kao i grad u kom su nastupali.

Hvala ti, Beograde.


Žamila Anzi (Jamila Aanzi) je studirala biznis ekonomiju (bankarstvo i osiguranje) i organizacione nauke. Kao potpredsednik FNV Young, borila se protiv nezaposlenosti mladih i radial na savetima socijalno-ekonomskog saveta. Trenutno je samozaposlena i radi na pitanjima kao što je Diversity 2.0. Zajedno sa Kirsten van den Hul je razvila radionicu na temu inkluzije i napisala esej Diversity 2.0, koji je objavljen u okviru knjige o budućnosti Holandije.

Editors choice