Modne kombinacije zbog kojih ćeš poželeti da jesen traje tokom cele godine!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Počelo glasanje publike za izbor najboljih influensera!

5 stvari koje sam naučila tokom studiranja, a nemaju veze sa fakultetom

16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Ja zaista, zaista volim da putujem! Zašto? Putovanje je samo po sebi učenje. Postoji nešto posebno u tome kada smo daleko od mesta koje zovemo domom i kada se jednostavno bacimo u potpuno novu atmosferu.

Nauči se mnogo o “drugačijem načinu života”, ali, što je još važnije, nauči se mnogo o sebi.

Svet je preveliko mesto da bi se određeni grad posetio više puta. Ipak, ako pogledam unazad na svoju istoriju putovanja, postoje dva grada koja sam posetila više od jedanput. Njujork i Beograd. Oba sam prvi put posetila 2009. U oba sam se vratila dva puta tokom dve godine. Zašto baš ova dva grada? Pa, iako je razdaljina između njih velika, postoje i sličnosti. Postoji energija, kreativnost i vibe zbog kojeg se na ova mesta mora vraćati.

Kako sam se prvi put našla u Beogradu? Početkom 2009, moja prijateljica Bojana me je pozvala na svoje venčanje. Bojana, rođena i odrasla u Amsterdamu, odlučila je da venčanje održi kod kuće, u Beogradu! Beograd? Zar to nije posleratna oblast? Zar tamo nije prilično nesigurno? I kakve bi zabave moglo da bude u Beogradu?

Ovakva pitanja sam ostavila po strani, rezervisala svoj let i krenula put Srbije vrlo otvorenog uma. Provela sam u Beogradu četiri dana i nisam mogla da kažem ništa drugo osim – O, moj Bože! Nikada pre nisam videla ljude koji uživaju u životu kao tada, u Beogradu. Hrana, piće, žurke, kultura, način života. I sve to u gradu koji se još uvek očigledno bori sa ratnim “nasleđem”, a takođe je veoma usredsređen na budućnost i gleda unapred.

Ukratko: Beograd ima sve sastojke koji ga čine odličnom gradskom turističkom destinacijom.

Godinu dana kasnije, moja prijateljica i koleginica Kirsten i ja smo pozvane da organizujemo radionicu. Pogodite gde je trebalo da se ona održi? U Beogradu, tačnije u KC Grad. Bila sam jako uzbuđena i radosna što sam dobila priliku da se vratim u Beograd. Naša trodnevna edukativna radionica o različitostima i inkluziji je prošla odlično i sarađivale smo sa grupom studenata i mladih profesionalaca. U maju 2011, ponovo smo održale istu radionicu.

GunsNRoses Belgrade rocks!

Pored održavanja radionica, uvek se potrudimo i da imamo što više vremena da istražimo grad. Dakle, mi jedemo, pijemo, pričamo, kupujemo i, da, provodimo se! Svaki put kada pričamo sa ljudima u gradu, posebno mladim, oni nam kažu: “mi znamo kako da se provedemo u Beogradu”. Ja sam to videla o svojim očima – vi to zaista znate. Dva među najnezaboravnijim koncertima koje sam ikada posetila održala su se u Beogradu: Guns N’ Roses i Sensation White. Iako je postava Guns N’ Roses-a malo kasnila, “rasturili su” kao prave rok zvezde. Bilo je fantastično, kao i grad u kom su nastupali.

Hvala ti, Beograde.


Žamila Anzi (Jamila Aanzi) je studirala biznis ekonomiju (bankarstvo i osiguranje) i organizacione nauke. Kao potpredsednik FNV Young, borila se protiv nezaposlenosti mladih i radial na savetima socijalno-ekonomskog saveta. Trenutno je samozaposlena i radi na pitanjima kao što je Diversity 2.0. Zajedno sa Kirsten van den Hul je razvila radionicu na temu inkluzije i napisala esej Diversity 2.0, koji je objavljen u okviru knjige o budućnosti Holandije.

Editors choice