Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Duhovni učitelji predlažu da shvatimo istinitost ovih zakona, da ih usvojimo i rukovodimo se njima. Istinitost zakona univerzuma ogleda se u tome što tu nema propusta i “rupa” kroz koje je moguće provući se. Jer to nisu zakoni koji su stvoreni da nešto regulišu, već zakonitost stvaranja i opstanka univerzuma.

Sve je energija

Univerzum je kreiran pomoću energije misli i uma – sve je um, svemir je božanska misao, a materija je isto to, duh i um koji ima veću gustinu. Nivo gustine energije duha i materije je ono što ih razlikuje, što znači da svojim mislima možemo kreirati materijalnu realnost svog života.

Gore i dole se ogledaju jedno u drugom

Kako gore, tako i dole, odnosno, kako na nebu, tako i na zemlji. Ali, važi i obrnuto. Zakon ogledala funkcioniše unutar nas samih, u svim našim odnosima, kao i kroz principe manifestacije. Za život svakog od nas to znači da se sve misli, sav sadržaj naše svesti i podsvesti, reflektuje na naš spoljašnji svet, na svet okolnosti i ogleda se u njemu. Zakon funkcioniše neselektivno – jednako važi za pozitivne, kao i za negativne projekcije naših unutrašnjih sadržaja. Pojave u univerzumu predstavljaju mapu za tumačenje pojava u ljudskom životu, u našem unutrašnjem svetu.

Sve vibrira

U svakom trenutku, sve na ovom svetu vibrira na nekoj frekvenciji. Čist duh ima najvišu vibraciju, a između njega i materije, koja ima najnižu vibraciju, nalazi se spektar vibracija, frekvencija, brzina i oscilacija, u svakom atomu svega što jeste. Kombinacija tih vibracija i frekvencija oblikuje formu fizičkih objekata – ali i metafizičkih pojava.

Sve ima svoju suprotnost

Polarnost, dulanost, dvojnost, suprotnost – to je zakon prema kome se odvija život na zemlji. Dan i noć, toplo i hladno, strah i ljubav, pozitivno i negativno – sve ima svoje polove, koji se sastoje od iste energije, samo je njihov nivo različit. Ako posmatramo led, koji je čvrsta materija, kako zagrevanjem isparava (prelazi u stanje duha), moći ćemo da razumemo transformativnu moć energetskih tokova. Možemo da promenimo vibracije onoga što nas ograničava i sputava i da ih transformišemo u ono što nas obogaćuje i oslobađa. To zvuči jednostavno, a ono što treba da uradimo, jeste da sopstvenu svest polarizujemo na viši način, u odnosu na svoj nivo – ko je uslovljen osećanjima, svest polarizuje na nivou uma, ko se identifikuje sa umom, polarizuje se u duhovnosti, ko je spojen sa duhovnim, polarizuje se u svesnosti o jedinstvu, a ko je tu svesnost osvestio, polarizuje se u božanskom. To su sve različiti nivoi i stepeni istog transformativnog postupka.

Editors choice