Svaki put kad imamo slobodno vreme i želimo da se opustimo, obično pogledamo neku seriju, a većinski se oslanjamo na to što je trenutno aktuelno. U periodu od 2010. zaključno sa ovom godinom smo imali zaista bogat izbor serija koje smo voleli da pratimo. Na stranu što smo uvek nestrpljivo čekali svaku novu epizodu…

Od sitkoma, preko drama, mjuziklom inspirisanih šouova pa sve do horora i krimi serija… Industrija je zaista procvetala u poslednjih deset godina, stoga danas pratimo i po nekoliko serija dnevno. Zahvaljujući Netflixu, one su nam dostupne uvek i nikad nismo bez zabavnog programa. Šta li će tek biti kada počnu sa radom novi streaming servisi poput Disney+? 

Mi izdvajamo neke od najboljih serija koje smo pratili u protekloj deceniji.

GAME OF THRONES

Ne postoji osoba koja nije pratila Game of Thrones, koja se nažalost završila ove godine nakon osam sezona. Najupečatljiviji TV momenti dolaze iz baš ove serije, od epizoda poput The Rains of Castamere, poznatijeg kao krvavog venčanja, pa sve do The Battle of the Bastards i sve epizode koje su se desile između su imale svoj neki pečat koji je formirao ovu seriju. Ovo će biti serija koja će se gledati ispočetka još mnogo puta u narednih nekoliko godina.

BREAKING BAD

Iako su prve dve sezone serije Breaking Bad emitovane u prošloj deceniji, ipak je ovaj šou svoju popularnost i uticaj na TV-u postigao u toku ove decenije. Ova serija je nekoliko puta okarakterisana kao naslednik The Sopranos, gde su nas Walter White Jesse Pinkman poveli na ludo putovanje kroz njihovu svakodnevnicu prikazanu u seriji. Ovo je jedna od onih serija koje što su starije sve su bolje za gledanje.

STRANGER THINGS

Stranger Things je jedna od onih serija koje definišu drugu polovinu ove decenije i nastaviće da bude big thing i u narednoj deceniji. Ovaj show nam je doneo nostalgiju osamdesetih, a kombinacija starijih i novijih glumaca je pun pogodak. Savršena serija koju nećeš moći da prestaneš da gledaš.

THE VEEP

Veoma je teško da pričamo o serijama, a da ne spomenemo maestralnu Juliu Louis-Dreyfus u seriji Veep. Njena uloga Seline Meyer će još dugo ostati upamćena kao jedna od najvećih televizijskih uloga. Ukratko, Veep je jedna od najbrilijantnijih komičnih serija koje su se emitovale u toku ove decenije, a mnogi su i dalje tužni što je gotova.

ORANGE IS THE NEW BLACK

Jedna od prvih većih serija streaming servisa Netflix je Orange is the New Black, koja je ujedno i jedna od prvih serija koju smo bing-watchovali. Iako je serija nastavila da ima jako upečatljive momente u toku ove decenije, ništa nije bolje od prve sezone. Sa ovim showom su dokazali da grupa snažnih žena različitih boja kože mogu da iznesu ovaj projekat u punom sjaju.

BROOKLYN NINE-NINE

Brooklyn Nine-Nine je jedan od onih sitkoma koji vremenom postaju sve bolji i bolji. Trnovit put ove serije do srca gledalaca je išla od potcenjene TV serije do jedne od svima omiljenih. Serija uz koju ćeš se najiskrenije ismejati zbog komičnih scena koje dostavlja ovaj show.

HOW TO GET AWAY WITH MURDER

Maestralna Viola Davis je oduševila svojim tumačenjem Annalise Keating, što je okarakterisalo seriju How To Get Away With Murder u istoriji TV-a kao jednu od zadivljujućih serija. Savršena kombinacija prošlosti i sadašnjosti koje se prepliću u priči što kao finalni proizvod kreira jednu od najboljih serija ove decenije, o kojoj svi pričaju.

CHERNOBYL

Chernobyl je serija o istinitom događaju koji se desio kada je eksplodirao reaktor u Sovjetskom Savezu 1986. godine. Ova limitirana serija je oduševila mnoge u startu, a čak je pretekla Breaking Bad kao najbolje ocenjena serija na IMDb sajtu.

Comments