POSE

Samo jedna od serija koju je kreirao Ryan Murphy ove decenije je POSE. Ovo je šou koji je lansirao Billy Portera i ostatak glumačke postave serije u centar svih naslovnih strana na svetu, a svemu tome je doprinela njihova priča i odlična gluma koju lansiraju kroz ovu seriju. Ovo je jedna od serija koje će tek da blistaju u narednoj deceniji.

THE BIG BANG THEORY

The Big Bang Theory ostaje kao jedna od najvećih TV serija u toku ove decenije. Serija o gomili prijatelja koji su kao mala porodica i konstantno zajedno dok diskutuju o nauci i stripovima je ujedno i jedna od najgledanijih serija ikad. Ujedno, ovaj šou je kreirao i neke od najpoznatijih likova na televiziji u poslednjih nekoliko decenija.

SCANDAL

Šta bi ovaj svet bio bez kreativnosti Shonde Rhimes? Serija koja je nastala nakon uspeha Shonde sa Grey’s Anatomy je svakako Scandal koji nas je upoznao sa Oliviom Pope koju tumači Kerry Washington. Ona je ujedno i prva Afroamerikanka koja je dobila glavnu ulogu na televiziji u četrdeset godina! Iako je emitovanje ove serije gotovo, njen uticaj na današnju kulturu će trajati još dugo.

HOW I MET YOUR MOTHER

Još jedan od mnogobrojnih sitkoma koji su obeležili ovu deceniju je svakako How I Met Your Mother, koja se završila jako kontroverznim finalom. Ovo ostaje jedna od najboljih serija snimljenih ikad, a u poslednjoj sezoni smo napokon upoznali majku koju smo čekali prethodnih osam sezona.

AMERICAN HORROR STORY

Još jedna uspešna kreacija Ryan Murphyja je svakako American Horror Story, koja traje već devet sezona. Kroz ovu seriju nove generacije su se upoznale sa glumačkom genijalnošću Jessice Lange, Sarah Paulson Evan Petersa koji su se još više proslavili kroz svoje uloge u ovoj seriji. Svaka sezona je drugačija od prethodne, što čini seriju i dan-danas jako interesantnom i popularnom.

DOWNTON ABBEY

Downton Abbey je jedna od prvih serija ove decenije koju smo pratili iz razloga što je svaka epizoda odavala utisak kao da gledamo mini film. Ovaj show nas je upoznao sa elegancijom života dvadesetog veka kroz porodicu Crawley i njihove dinamične priče i likove iz serije koje obožavamo. Ovo je jedna od najvoljenijih serija među gledaocima i dan-danas.

GREY’S ANATOMY

Grey’s Anatomy trenutno emituje svoju šesnaestu sezonu, što je čini jednom od najuspešnijih serija ikad. Još jedna serija koju je kreirala Shonda Rhimes, a u protekloj deceniji imamo neke od najboljih televizijskih momenata poput pucnjave u bolnici, pada aviona i poslednja epizoda Cristine Yang. Trenutno je veoma teško zamisliti televiziju bez Meredith Grey, stoga se nadamo da ćemo je gledati još neko vreme i u narednoj deceniji.

MODERN FAMILY

Na početku ove decenije, Modern Family je definisala porodične serije i donela novu publiku kraj malih ekrana. Bili smo svedoci drastičnih promena u porodicama Dunphy Pritchett u poslednjih deset godina, od kada je Lily usvojena pa sve do Lukea Mannyja koji su završili srednju školu, Hailey koja je postala mama i mnogo toga još. Trenutno se emituje finalna jedanaesta sezona ovog fantastičnog sitkoma.

THE HANDMAID’S TALE

Serija koja je rađena po bestseleru nosi isti naziv kao i knjiga – The Handmaid’s Tale. Važi za jednu od “najtežih” serija za gledanje ove decenije. Radnja ovog šoua je smeštena u distopijsku budućnost, a tematika cele serije je previše trenutno relevantna i drži nas u konstantnoj neizvesnosti dok je gledamo. Ovaj šou je takođe i istaknut zahvaljujući svojim glumcima, naročito zbog Elisabeth Moss Alexis Bledel.

Comments