ONE DAY AT A TIME

One Day At A Time je sitkom koji nam je dostavio neke od najbitnijih epizoda na TV-u u poslednje vreme. Vodili su se bitnim temam poput latino ljudi u Americi, prezentovali su LGBTQ populaciju u pozitivnom svetlu, ukazali detaljnije na borbu sa zavisnošću, kao i na probleme poput PTSD-a, depresije, seksualnog uznemiravanja i mnogo toga još, i sve to dok su nastavili da budu porodični sitkom.

GLEE

Show GLEE je još jedan projekat Ryan Murphyja, a važi za mjuzikl-dramu koju smo mnogi pratili i odrasli sa ovom serijom. Industrija zabave je definisana kroz ovu seriju, iako je svoje emitovanje završila 2015. godine, ona ostaje kao jedna od najboljih serija gde smo imali priliku da gledamo muzičke izvedbe ove glumačke ekipe koji su nas iz epizode u epizodu oduševljavali iznova.

THIS IS US

Iako počinju streaming servisi da budu sve više dominantniji sa svojim serijama, This Is Us je serija koja se emituje na NBC televiziji i oduševila je publiku. Trenutno se emituje četvrta sezona, a već imamo nekoliko upečatljivih trenutaka kao što je na primer smrt Jacka. Osim neverovatnih priča koje se provlače kroz seriju, jednako su ubedljivi i likovi.

EUPHORIA

Euphoria je tek emitovala svoju prvu sezonu, a već je show koji obećava. Već nakon prve epizode je postala jedna od najboljih serija ove decenije. Producenti iste se nisu ustručavali da provuku sve realne situacije koje se dešavaju današnjim tinejdžerima, a Zendaya je dokazala da je jedna od najvećih budućih glumica koje imamo na svetskoj sceni.

GRACE & FRANKIE

Grace & Frankie preti” da postane Netflix serija sa najdužim trajanjem koje će se sastojati od čak 94 epizode kada se bude emitovala sedma i ujedno poslednja sezona. Serija koja ima u glavnim ulogama Jane Fondu Lily Tomlin ne može biti nikako loša! A humor kroz prijateljstvo i sve životne probleme koje nosi život nakon osamdesete godine je zaista urnebesno zabavan.

WESTWORLD

Westworld je serija koja te tera da razmišljaš konstantno dok je gledaš. Kreatori ovog showa se nisu ustručavali da gledaoce uvedu u svet koji je kompletno nepoznat svima i da ih bacaju u konfuziju od prve epizode. Što je posebno interesantno kada je u pitanju Westworld, ove decenije su emitovane samo dve sezone, a to je bilo dovoljno da bude istaknut kao jedan od najuticajnijih serija ove decenije.

THE CROWN

Još jedan dragulj Netflixa je svakako serija The Crown koja prati britansku kraljevsku porodicu, tačnije kraljicu Elizabetu II od trenutka kada je došla na presto prošlog veka. Ovo je ujedno i serija koja ima najbolju glumačku ekipu, iako se ista menja na dve sezone kako bi likovi u seriji bili autentični godinama ove porodice.

BIG LITTLE LIES

Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Meryl Streep, Zoe Kravitz, Shailene Woodley i Laura Dern su u glavnim ulogama ove serije i presrećni smo zbog toga! Big Little Lies je jedan od retkih TV showova gde je ovoliko jaka postava glumica koje nam u svakoj epizodi dostavljaju perfekciju. Takođe, ova serija je rađena po istoimenoj knjizi.

JESSICA JONES

Jessica Jones je savršen lik iz Marvel stripova koji su se pojavili na TV-u ove decenije. Krysten Ritter koja je tumačila ulogu ovog lika u seriji je najbolji mogući izbor da odglumi ovaj kompleksni lik koji jeste Jessica. Ujedno, ovo je jedna od serija zbog koje nam je mnogo žao što se završila.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/gameofthrones

Jovan Žihlavski

Comments