Nedeljni horoskop: 10. mart- 16. mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

AIESEC: “Make !t Possible” i muzička podrška akcije “Bitka za bebe”

AIESEC: “Make !t Possible” i muzička podrška akcije “Bitka za bebe”

Novi Sad – Međunarodna studentska organizacija AIESEC, organizuje niz od 10 seminara na temu ostvarivanja Milenijumskih ciljeva razvoja u 10 srednjih škola na području Grada Novog Sada, u periodu od 13. februara do 10. marta 2012., zaključno sa završnom konferencijom na kojoj će gosti biti sponzori, učenici srednjih škola i nevladine organizacije.

Primarni cilj ovog projekta je da se mladi edukuju o milenijumskim problemima, i širenjem njihove svesti o stanju u svetu doprinese ostvarivanju 8 Milenijumskih ciljeva: borbi protiv siromaštva i gladi, pružanju osnovnog obrazovanja svima, promovisanju jednakosti među polovima, smanjenju smrtnosti dece, poboljšanju zdravlja majki, borbi protiv teških bolesti (HIV/SIDA, malarija, ostala oboljenja), zaštiti životne sredine i razvijanju globalnih partnerskih odnosa radi razvoja. Na mladima svet ostaje, a pozitivnim uticajem na njih i podsticanjem da kreiraju svoju budućnost na zdravoj osnovi, na putu smo i da stvorimo jedan lepši i bolji svet.

“Make !t Possible” projekat je nacionalnog i internacionalnog karaktera. U Srbiji se realizuje još u Beogradu, Subotici, Kragujevcu, Valjevu i Nišu, u ovoj godini po prvi put u organizaciji svih AIESEC-ovih kancelarija Srbije. Pored naše zemlje, u “Make !t Possible” projekat su uključene Portugalija, Italija, Grčka, Bugarska i Poljska, pa naši studenti imaju mogućnost odlaska u jednu od ovih zemalja na razvojnu praksu. Praksa podrazumeva rad na istom projektu, usavršavanje stranih jezika i širenje mreže internacionalnih poznanstava.

Pošto je ovaj projekat internacionalnog karaktera, pored srpskih studenata, na njemu učestvuju i studenti praktikanti iz inostranstva: Turske, Rusije, Nemačke, Irana i Italije. Planira se edukacija 200 učenika, od kojih će 45 najaktivnijih na seminarima učestvovati na završnoj konferenciji, međusobno povezivanje učenika, nevladinih organizacija i kompanija, i organizovanje humanitarne akcije čiji će prihod biti namenjen akciji “Bitka za bebe.” Pored edukacije, učenici će imati mogućnost da učestvuju na likovno-fotografskom konkursu za najbolje rešenje na temu Milenijumskih ciljeva, a 2 pobednička rada će biti nagrađena kursom slikanja i kursom fotografije, oba u trajanju po 2 meseca, na “Ars akademiji” u Novom Sadu. Nagrade će biti uručene na završnoj konferenciji.

ARS Akademija i Studentska organizacija AIESEC su u okviru međunarodnog projekta “Make !t Possible” raspisale konkurs za najbolje fotografsko rešenje, crtež ili sliku na temu 8 Milenijumskih ciljeva razvoja.

Teme su: borba protiv siromaštva i gladi, pružanje osnovnog obrazovanja svima, promovisanje jednakosti među polovima, smanjenje smrtnosti dece, poboljšanje zdravlja majki, borba protiv teških bolesti (HIV/SIDA, malarija, ostala oboljenja), zaštita životne sredine i razvijanje globalnih partnerskih odnosa radi razvoja.

Nagrade su:

Škola slikanja i fotografije, АРС АКАДЕМИЈЕ i Novosadskog Otvorenog Univerziteta.

Nagrađeni (dve osobe) dobijaju nagradu, I nivo slikanja i fotografije, u trajanju od dva meseca.

Mesto održavanja: na Novosadskom Otvorenom Univerzitetu, Radnička 20.

Konkurs je otvoren od 20. februara do 7.marta 2012. godine.

Foto radove slati u digitalnoj formi na email, jpg formatu, rezolucija 80 dpi .

Svi učesnici imaju pravo na popust od 50% na upisane škole koje nudi ARS AKADEMIJA.

Na mladima svet ostaje, a pozitivnim uticajem na njih i podsticanjem da kreiraju svoju budućnost na zdravoj osnovi, na putu smo i da stvorimo jedan lepši i bolji svet.

Muzička podrška humanitarne akcije “Bitka za bebe”

Lokalna kancelarija studentske organizacije AIESEC u Novom Sadu, u okviru međunarodnog projekta “Make It Possible”, pokreće akciju prikupljanja sredstava za pomoć akciji “Bitka za bebe.”

Kupovinom ulaznice za žurku, koja će se održati u klubu “Route 66”, 7. marta sa početkom u 22h, svi gosti će moći da doprinesu ovoj akciji. Nastupaće rok bendovi “Drugi Format”, “ALEXIS”, “The Chasers” i hip-hop grupa “Cfp/Taraban Kru”, a cena ulaznice je 200 dinara.

Organizatori ovog muzičkog događaja očekuju sve ljude dobre volje, da se pridruže ovoj akciji jer se bitka za život, “Bitka za bebe” nastavlja i u 2012. godini.

Editors choice