5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

“Balada o Pišonji i Žugi”

“Balada o Pišonji i Žugi”

U predstavi “Balada o Pišonji i Žugi” dva beogradska renomirana pozorišta, Atelje 212 i Omladinsko pozorište DADOV, udružili su svoje kreativne snage i potencijale u okviru jedinstvenog muzičko-scenskog projekta.

407970 3328361686701 1198227234 3533490 1162245366 n Balada o Pišonji i Žugi

Predstava "Balada o Pišonji i Žugi"

Brojnu glumačku ekipu čine: Milan Marić (Pišonja), Nikola Jovanović (Žuga), Tamara Dragičević (Amila), Mihajlo Laptošević (Slavko Pjevač), Ivan Zekić (Guzonjin sin), Milena Živanović (Nensi) i Uroš Jovčić (Lepi). Mlade glumačke nade, koje su svoje prve korake napravile upravo u pozorištu Dadov, predvodi doajen Zoran Cvijanović u ulozi Murga Drota.  Reditelj predstave je Vladan Đurković, a ostali saradnici su scenografkinja Marija Kalabić, kostimograf Dragica Laušević i kompozitor Irena Popović. Predstava je rađena po motivima pesama Pišonja i Žuga i Pišonja i Žuga u paklu droge kultnog benda osamdesetih – Zabranjenog pušenja.

Ovo je večna i uvek aktuelna priča o dva prijatelja, Muslimanu i Srbinu, koji pod okriljem rata, raspada Jugoslavije i socijalizma, beže u svoj utopijski ambijent – more. Za junake predstave more, muzika i igra predstavljaju jedini vid eskapizma od surove svakodnevice koja se postepeno dezintegriše i odumire.

Kako su se Pišonja, Žuga, Nensi, Amila i Murga Dot snašli na pozorišnim daskama, te da li se njihova scenska priča razlikuje od one u pesmi, saznaćete na svečanoj premijeri, zakazanoj za 7. mart u Ateljeu 212. Predstava će se paralelno igrati i na sceni Ateljea 212 i pozorišta Dadov.

Editors choice