5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Bravo za žene u nauci!

Bravo za žene u nauci!

Svečana dodela nacionalnih stipendija održana je u zgradi Vlade Srbije, uz prijatnu i veselu atmosferu. Tog dana, 19. aprila, napravljen je mali pomak, data je prilika mladima, što je još lepše, ne zamerite ako delujemo pristrasno – mladim ženama ove zemlje.

L’Oréal-UNESCO “Za žene u nauci” jeste projekat koji postoji u celom svetu već 14 godina. U našoj zemlji tek dve, ali polako. Vreme naših, mladih naučnica tek dolazi. Ovaj program trudi se da bude izvor motivacije, inspiracije i podrške ženama da ostvare sebe i na naučnom planu.

Na konkurs koji je ove godine organizovan u partnerstvu Ministarstva prosvete i nauke, Nacionalne komisije za saradnju sa UNESCO i kompanije L’ Oréal Balkan prijavilo se čak 100 mladih naučnica. Nažalost, mogle su biti stipendirane samo tri. Nagrada za najbolje iznosila je €5,000.

slika 1zun Bravo za žene u nauci!

Ove tri dame proglašene su draguljima srpske nauke

“Wannabe Magazine” ovom prilikom čestita i aplaudira svim mladim naučnicama, jer su jednako zaslužile. U životu se uvek mora boriti i nastavljati dalje. Sreća je to što će stipendije biti uručene i sledeće godine, i one sledeće, i one sledeće.

Svakako, 19. april bio je uspešan dan, posebne čestitke upućujemo devojkama koje su, više nego impresivnim, biografijama, talentom i trudom uspele:

Bravo za višu naučnu saradnicu na Institutu za fiziku u Beogradu – Magdalenu Đorđević!

Bravo za još jednu fizičarku iz Instituta Vinča – Jovanu Petrović!

I bravo za docentkinju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu – Polinu Blagojević!

slika 2yun Bravo za žene u nauci!

Naše najbolje od najboljih na slici sa Brigit Streler

Posebnu pohvalu uputila im je generalna direktorka kompanije L`Oréal Balkan, Brigit Streler (Brigitte Streller): “Kroz ovaj program do sada je nagrađeno više od 1,000 mladih naučnica u svetu i zadovoljstvo nam je što su među najboljima i naučnice iz Srbije.”


Milica Stankić je student španskog jezika i hispanskih književnosti. Obožava život, svoju porodicu, ljubav, prijatelje i milion sitnih iznenađenja. Veruje da pravi poljubac i iskren osmeh mogu izlečiti i najtežu bol. Jedina reč koju ne podnosi je “laž”, i teško onom ko je slaže. Kune se u Servantesa i smatra ga genijem svih vremena, duboko veruje njegovim rečima: “La pluma es la lengua de la mente” (“Pero je jezik uma”).

Editors choice