Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Bula Fiji!

Bula Fiji!

Fidži je grupa od preko tri stotine rajskih ostrva locirana u Južnom Pacifiku. Iako je većina ostrva vulkanskog porekla danas nema ni jedan aktivan vulkan. Najveća ostrva su Viti Levu (sa glavnim gradom Suvom) i Vanua Levu koja zauzimaju 4/5 ukupne površine zemlje. Postoji još nekoliko većih u severnom delu dok ostatak čine simpatična ostrvca sa belim peskom, palmama i bungalovima.

Worlds beautiful islands fiji Bula Fiji!

Pri samom dolasku na Fidži turiste opčini ljubazno lokalno stanovništvo. Fidžijanci su nastali ukrštanjem melanezijske, mikronezijske, polinezijske, indijske, i kineske kulture. Ovaj jedinstven narod bogate kulture u prošlosti je karakterisao kanibalizam. U “Muzeju Fidži” u Suvi se i danas može videti cipela misionara Tomasa Bekera, jednog od najpoznatijih žrtava kanibalizma. Ironično je da su današnji lokalci direktni potomci kanibala i predstavljaju ljubazniji deo stanovništva, dok drugi, veći deo čine rezervisani i pomalo neprijatni biznis-magovi, Indijci.

Worlds beautiful islands Fiji Island Bula Fiji!

Gotovo nestvarno lepe plaže su glavni adut Fidžija. Svake godine, ovu zemlju poseti približno 500 000 turista u periodu od aprila do septembra. Fidži je top destinacija za prave hedoniste koji preferiraju pasivan odmor, ali par godina unazad sve veći broj bekpekera dolazi u ovu zemlju u potrazi za sopstvenom “Robinzon” avanturom na nekom od nenaseljenih ostrva.

Kadavu Island Fiji b Bula Fiji!

Kadavu ostrvo

Svetski vodiči navode nekoliko mesta koje treba posetiti među kojima su glavni grad Suva, ostrvo Tavenui, ribarski raj Nanuja Balavu, laguna u Lailaiu… Za jedinstven doživljaj ostrva dovoljan je odlazak na neko od organizovanih krstarenja, na kojima se obilaze skrivene plaže i pusta ostrva. Za strastvene avanturiste u lokalnim turističkim agencijama se mogu napraviti lični aranžmani koji obuhvataju noćenje pod vedrim nebom na nekom od netaknutih ostrva.

Rainforest Stream Olympic National Park Washington b Bula Fiji!

Gde god da se nađete u ovoj prelepoj zemlji hipnotisaće vas plavetnilo mora, folklorni performansi, odlična kuhinja i osećaj spokoja i sreće koji šire domorodci. Bula Fiji! (Dobrodošli na Fidži)


Tijana Jeremić je student turizma, pasionirani putnik i autor bloga Heels and Voyages by T. Veliki obožavalac štikli, slatkiša, okeana i životinja. Smatra da ljudi kroz putovanja uče o drugima, ali i o sebi.

Editors choice