Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

JobFair 12: Kreiraj svoju budućnost!

JobFair 12: Kreiraj svoju budućnost!

“JobFair – Kreiraj svoju budućnost!” je sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i predstavlja najveći projekat u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope – Best Beograd (engl. BEST) i Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – Istek Beograd (engl. EESTEC). “JobFair 12 – Kreiraj svoju budućnost!” održaće se 5. i 6. novembra 2012. godine u zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu, Bulevar kralja Aleksandra 73. Osmi put zaredom, članovi udruženja nastojaće da povećaju šanse sadašnjim i budućim mladim inženjerima da dođu do zaposlenja ili stručnog usavršavanja u okviru svoje struke.

Problem nezaposlenosti i neupućenosti studenata i diplomaca u potencijal naše privrede naveo je članove udruženja da, po ugledu na svoje kolege iz inostranstva, organizuju događaj koji će približiti studente, univerzitete i kompanije koje posluju u našoj zemlji. Na taj način “JobFair – Kreiraj svoju budućnost!” smanjuje problem odlaska kvalitetnog kadra u inostranstvo, pružajući šansu našim mladim akademcima da stečeno znanje primene u nekoj od kompanija koje uspešno posluju u Srbiji.

1290520688 2387 640x0 JobFair 12: Kreiraj svoju budućnost!

“JobFair – Kreiraj svoju budućnost!” je sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta

Sajam će i ove godine imati nacionalni karakter, što znači da će i zainteresovani studenti iz Niša, Novog Sada, Kragujevca i Novog Pazara imati mogućnost da ostave svoj CV i posete Sajam.

Od ove godine radimo na još jednom bitnom aspektu Sajma – društvenoj odgovornosti. Svesni smo problema sa kojima se susreću ljudi sa hendikepom i zato ćemo im omogućiti sve neophodne uslove da prisustvuju Sajmu i potraže posao.

Kao i prethodne godine, studenti će imati priliku da CV ostavljen za dane Sajma dopunjuju novim informacijama tokom cele naredne godine. Na taj način i kompanije će u svakom trenutku imati pristup aktuelnim podacima o kandidatima i imati kontinuirani uvid u njihove aktivnosti, lični i profesionalni razvoj.

O uspehu projekta govore i statistike po kojima je na prošlogodišnjem Sajmu učešće uzelo 39 kompanija koje su ponudile 119 poslova, a 20 kompanija je ponudilo svoje prakse studentima. Događaj je bio propraćen od strane 50 medijskih kuća, a Sajam je posetilo preko 3,500 posetilaca. “JobFair” je odlična prilika za mlade ljude da nauče kako da svoje lične i profesionalne veštine na najbolji mogući način predstave poslodavcu. Vodeća PR agencija Represent Communications održaće trening “Intervju sa poslodavcem”, dok će kompanija Infostud održati trening “Kako napisati dobar CV”, koji obuhvata radionice gde će unapred prijavljeni kandidati dobiti korisne savete o mogućnostima unapređenja svoje biografije i time povećati šanse za zaposlenje. Posetioci će imati priliku da slušaju i predavanje na temu “Kako zaraditi 2,000 evra za mesec dana odmah nakon završetka studija”, koje će držati Dragan Varagić. Edukativni partner Sajma Creative Office organizovaće niz treninga za studente kao što su: “Efektivna prijava za posao”, “Govorite sa samopouzdanjem”, “Poslovna komunikacija” i “Javni nastup”.

Takođe, na dane Sajma zlatni pokrovitelj, kompanija NIS Gasprom njeft, će organizovati studiju slučaja na temu “Kreiranje NIS-ovog programa za privlačenje novih korisnika – budućih vozača!” na kome će studenti aktivno učestvovati i samo rešenje problema koji će im biti zadat prezentovati drugog dana Sajma. S druge strane, akademci će imati priliku da se upoznaju sa radom i planovima kompanija kroz jednočasovne prezentacije.

Tačne termine svih treninga i predavanja, kao i prijave za iste, možete pronaći na našem zvaničnom sajtu: www.jobfair.rs.

Na Sajmu će se, između ostalih kompanija, predstaviti i Microsoft – kao globalni partner, NIS – kao zlatni pokrovitelj, PSTech, VIP, TITAN i Telenor – kao srebrni pokrovitelji, zeleni pokrovitelji Grundfos i Ball Packaging, i bronzani pokrovitelji P3 communications, Fiat, ComTrade, Teletrader, Pamet, Nordeus, Youngculture, HP, TENT, Holcim, AVC Pro, Wurth, Nortal, Mogul i mnogi drugi.

Projekat se izvodi uz punu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Podršku projektu pružili su i dekani svih tehničko-tehnoloških fakulteta Univerziteta u Beogradu i univerziteti iz cele Srbije. Fondacija prestolonaslednika Aleksandra je od ove godine pružila podršku Sajmu poslova, kao i fondacija “Ana i Vlade Divac”.

Editors choice