Najveći dijamant na svetu, poznat kao “Plavi dijamant” biće senzacija broj jedan na ovogodišnjoj aukciji Christie’s Magnificent Jewels. Za sve zainteresovane kupce, aukcija će se održati 14. maja i na raspolaganju će biti čak 250 komada nakita čija procenjena vrednost iznosi 80 miliona dolara.

Ovaj trinaestokaratni dijamant sa početka priče i dalje je naša glavna tema, a verujemo da ne postoji žena na planeti koja bi odolela njegovom sjaju. Samo njegova prodaja trebalo bi da donese profit od 25 miliona dolara iliti 13,5 miliona funti.

134 Luksuz na izvolte: Žene vole dijamante!

Dijamant je trenutno u vlasništvu anonimnog prodavca, a očekuje se veliki broj zainteresovanih za ovaj dijamant kruškastog oblika i plavog odsjaja.

Najveći dijamant na svetu, narandžasti dijamant, prodat je prošlog novembra za 35,5 miliona i time je postavljen svetski rekord.

223 Luksuz na izvolte: Žene vole dijamante!

Osim ovog plavog dijamanta, u ponudi će biti i veoma retka vrsta, zeleni dijamant, koji ima 5,5 karata, a njegova cena je oko 9,5 miliona dolara.

Plava i zelena smatraju se najređim bojama kada je drago kamenje u pitanju, a posebno dijamanti, pa imajući u vidu ovu informaciju, cena im drastično raste. Ova retka i izuzetno neobična pojava mami poglede mnogih, a verujemo da ćete svi vi uživati u videu koji sledi.

Violeta Stojanović

Editors choice