Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Možemo li zaustaviti opsesivnu brigu?

Možemo li zaustaviti opsesivnu brigu?

Opsesivnu brigu možemo uporediti sa lancem na koji se neprekidno nadovezuju crne misli. Što više brinemo, više postajemo okupirani brigama, tako da nam put do dna postaje sve kraći i kraći. Koliko je razarajuća opsesivna briga pokazuje činjenica da osoba koja upadne u ovaj začarani krug lagano gubi kapacitete za pozitivne emocije i vedrinu. Kako bi prekinuli lanac ovih crnih misli potrebna vam je čelična volja. Potrebna vam je fizička aktivnost, spremnost da izrazite svoje emocije, komunikacija sa drugim ljudima, pa čak i neki specifični rituali.

1. slika Možemo li zaustaviti opsesivnu brigu?

Sa svakom slomljenom karikom lanca crnih misli bliži ste ponosu, koji vas čeka na pobedničkom tronu

Početak borbe je, kao i uvek, najmučniji korak, ali ako preskočite ovu prepreku biće vam sve lakše i lakše.

Kako bi pobegli od briga potrebno je da se pokrenete, potrebno je da počnete da se bavite fizičkom aktivnošću. Najefikasnije rezultate daju joga i pilates koji, pored opuštanja tela, dosta utiču i na opuštanje uma.

Dišite pravilno, iz stomaka. Onoga trenutka kada naučite pravilno da dišete naučićete i kako da se oslobodite negativnih misli.

Podsticajna muzika je odličan saveznik u pokušaju oslobađanja potisnutih osećanja. Možda u osnovi vaše brige leže davno potisnuti i opasni tuga ili bes.

Sa drugima razgovarajte o temama koje nisu vezane za brigu. Vodite neobavezne i lagane razgovore, i ne dotičite se teških tema. Okružite se pozitivnim i duhovitim osobama koje će vam okupirati pažnju.

Koristite vizuelnu i senzorno–motornu distrakciju. Mozganje o problemima zamenite čitanjem knjige ili gledanjem neke urnebesne komedije. Uređivanje enterijera ili igranje sa kućnim ljubimcem takođe mogu biti vaši saveznici u borbi sa brigama.

I za kraj, umesto da ste opsednuti negativnim stvarima, pronađite za sebe neku pozitivnu opsesiju. Da li će to biti popunjavanje ukrštenih reči, sastavljanje slagalice ili odgovaranje na pitanja u kvizu, nije ni važno ukoliko je takva vrsta aktivnosti nešto što vam pomaže da prekinete lanac crnih misli.

Slika2 Možemo li zaustaviti opsesivnu brigu?

Nezdrave emocije se slažu jedna na drugu i dovode do problema zvanog “opsesivna briga”

Inspiraciju za tekst pronašli smo na sajtu Psihološki kutak.


Sonja Josipović sebe smatra devojkom koja uživa u trenucima tišine koja joj uvek donese novu dozu inspiracije. Voli da piše i čita knjige, ali i da se druži sa ljudima od kojih može nešto novo da nauči. Osim sa rečima uživa i u igranju sa svojim zekom, koji joj često ne dozvoljava da neke svoje tekstove privede kraju. Voli svako godišnje doba, sve oblike umetnosti i sve vrste slatkiša (izuzev žele bombona). Autorka je blogaSvet obojen rečima.

Editors choice