Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

NURDOR: Svetski dan dece obolele od raka

NURDOR: Svetski dan dece obolele od raka

Već devetu godinu za redom Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka obeležava 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka.

Moto ovogodišnje akcije, kojom će NURDOR obeležiti Svetski dan dece obolele od raka u Beogradu, Nišu i Novom Sadu – sva tri grada u Srbiji gde se deca leče od raka – jeste “Vaša ljubav nam znači, jer zajedno smo jači!”.

404875 343258879042453 100000750316582 1093365 1656962962 n NURDOR: Svetski dan dece obolele od raka

Vaša ljubav nam znači, jer zajedno smo jači!

Svrha obeležavanja je da se podstakne podizanje društvene svesti o problematici raka kod dece, utiče na unapređenje kvaliteta lečenja i oporavka i rešavanje sistemskih pitanja.

Centralni događaj kojim će svečano biti obeležen ovaj dan Udruženje organizuje u sredu 15. februara, sa početkom u 13 časova – u Beogradu u Delta City shopping centru, a u Nišu i Novom Sadu u tržnim centrima Mercator. U okviru zabavnog dela programa učestvuju finalisti muzičkog takmičenja Prvi glas Srbije – Davor Jovanović, Igor Terzija, Nevena Đorđević, Dušan Kurtić, Filip Mitrović, Aleksandra Dabić i ostali.

Medijski pokrovitelji akcije su TV PRVA i PRVA Records.

Tokom događaja posetioci će imati priliku da kupovinom promotivnih artikala (liciderskih srca, majica, kapa, platnenih torbi, privezaka itd.) daju svoj doprinos borbi protiv raka kod dece.

Važno je napomenuti da u Srbiji gotovo svakoga dana jedno dete oboli, a svake nedelje jedno dete umre od raka. Na sreću, procenat izlečenja je veći nego kod odraslih, i 60% njih ima sreću da se izleči. U Srbiji se od raka godišnje leči oko 500 dece u pet bolničkih ustanova. U Beogradu se deca leče u trima zdravstvenim ustanovama: Inistitutu za majku i dete, Univerzitetskoj dečjoj klinici i Inistitutu za onkologiju. Deca bolesna od raka leče se i okviru kliničkih centara u Nišu i Novom Sadu. Najčešće maligno oboljenje kod dece jeste akutna leukemija, gde je i najveći procenat izlečenja, oko 70%, a terapija traje 105 nedelja.


Ivana Močević je profesor italijanskog jezika i književnosti, težak zavisnik od dobrih romana, poezije, nasmejanih i hrabrih ljudi, kafe, svih vrsta slatkiša, putovanja. Obožava Beograd, svoju sestru i svoje čarobne prijatelje.

Editors choice