Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Penhaligon’s parfemi opčiniće Beograd

Penhaligon’s parfemi opčiniće Beograd

Moć mirisa je neverovatna – otključava sećanja, otvara vrata nekih zaboravljenih snova, omogućava da se makar na trenutak izgubimo u vremenu. Uspomene budi prah irisa, šapat karanfilića, dah sočnog nektara, trag tamjana, kremasti dodir vanile. Time se vodi prestižna kuća parfema Penhaligon’s iz Londona, koja će svojim prefinjenim mirisnim notama upotpuniti manifestaciju “24 sataElegancije“, u okviru koje će se predstaviti.

Kuća Penhaligon’s je svoju avanturu započela u viktojinsko doba i ponela je u budućnost, težeći stvaranju originalnih mirisa za probirljive ekcentrike današnjice. Osnovao ju je Vilijam Penhaligon (William Penhaligon), Englez koji je živeo u raskošnom dobu, smelo kreativan i uvek inspirisan neobičnim. Hammam Bouquet, prvi parfem ove poznate kuće, inspirisan aromama turskih kupatila, nastao je davne 1872, a danas, više od 140 godina kasnije, Penhaligon’s sa strašću nosi svoje neverovatno nasleđe, znajući da nadahnuće za izuzetne mirise dolazi u najčudnijim trenucima, na neočekivanim mestima.

Do kraja vladavine kraljice Viktorije, Vilijam Penhaligon postaje glavni parfimer na dvoru, a ta tradicija se nastavlja i vek kasnije, zadovoljavajući najfinije želje članova kraljevske porodice, od Princa od Velsa do Vojvode od Edinburga.

Blenheim Bouquet 100ml Penhaligon’s parfemi opčiniće Beograd

Blenheim Bouquet

Penhaligon’s čuva svoju tradiciju i nastavlja da radi sa master parfimerima, koji mogu da interpretiraju prepoznatljive Penhaligon’s ideje, stvarajući nove, smele, originalne parfeme, kakav je Blenheim Bouquet, njihov najprodavaniji muški miris, lansiran 1902. godine. Bio je hrabar potez zameniti bogatu, jaku cvetnu bazu sa bazom citrusa, ali to je korak koji je doneo uspeh i svetom raširio Vilijamove tendencije.

Juniper Sling 100ml Penhaligon’s parfemi opčiniće Beograd

Juniper Sling

Danas su parfemi Penhaligon’s čuveni po svojim najfinijim, retkim sastojcima i smelim kombinacijama – od ručno ceđenog soka od bergamota do jasmina, dvostruko vrednijeg od zlata, u svojoj prepoznatljivoj staklenoj bočici sa zatvaračem umotanim trakom. O tome će više govoriti Natali Statos (Natalie Statos), koja će predstaviti ovu uspešnu kompaniju tokom “ABSOLUT Luxury Salona”, u partnerstvu sa časopisom “The Economist”, koji će se održati 7. septembra u konferencijskom delu “Grand Casina” Beograd.

Editors choice