Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Rođena da bude slavna: Liza Minnelli

Rođena da bude slavna: Liza Minnelli

Ona se rodila slavna. Kćerka nekadašnje Doroti iz Oza – Džudi Garland (Judy Garland), i tvorca modernog mjuzikla, Vinsenta Minelija (Vincente Minnelli), neprevaziđena Lajza Mineli (Liza Minnelli). Odrasla je u okruženju plesača, umetnika, cirkuskih zvezda, pevača i drugih muzičara. Takvo odrastanje za posledicu je moglo imati samo jedno – rođenje prave zvezde.

slika 135 Rođena da bude slavna: Liza Minnelli

Prijateljstvo sa Elizabet Tejlor trajalo je godinama

Rođena je u Gradu anđela, 12. marta 1946. godine. Već kao trogodišnjakinja postala je deo postavke čuvenog mjuzikla “In the Good Old Summertime”, a sa 16 je objavila prvi album jednostavnog naziva “Liza! Liza!”. Svoju karijeru je ustoličila angažmanom u brodvejskom mjuziklu “Best Foot Forward”. Brodvejska publika Lajzu je dočekala raširenih ruku, a svoju uspešnost potvrdila je osvajanjem nagrade Toni.

Igrala je u mnogobrojnim filmovima, ali je jedan i neprevaziđen “Kabare” (Cabaret) iz 1972. godine, za koji je dobila i Zlatni globus i Oskara.

slika 229 Rođena da bude slavna: Liza Minnelli

Za ulogu Sali Bouls nagrađena je Oskarom

Lajza se udavala čak četiri puta, prvi brak je imala sa Piterom Alenom (Peter Allen), koji je kasnije preminuo od posledica AIDS-a, potom se udala za Džeka Hejlija (Jack Haley), od koga se razvela 1979. godine, a iste godine je stupila u treći brak sa vajarom Markom Gerom (Mark Gero). Poslednji brak sa Dejvidom Gestom (David Gest) pratile su mnogobrojne glasine i kontroverze, a razvod je trajao duge četiri godine i konačno je zaključen 2007. godine.

Kao pevačica, najveći uspeh je postigla pesmom “New York, New York”, temom iz mjuzikla Martina Skorsezea (Martin Scorsese) iz 1977. godine. Kasnije je ovu  pesmu obradio i Frenk Sinatra (Frank Sinatra), a često su je izvodili u duetu.

Snimila je veliki broj filmova i albuma, pojavljivala se u mnogim serijama, gostovala je u popularnom filmu “Seks i grad” (Sex and the City), nastupala u najgledanijim brodvejskim projektima, ali je i dalje najpoznatija po legendarnom “Kabareu” i pesmi “New York, New York”.

slika 319 Rođena da bude slavna: Liza Minnelli

U filmu "Njujork, Njujork" partner joj je bio sjajni Robert de Niro

Bila je veliki humanista i filantrop, aktivno je učestvovala u humanitarnom radu i zato je nosilac počasnog doktorata jednog njujorškog koledža, a više puta je proglašena i ličnošću godine. Bila je bliska prijateljica sa zvezdama poput Majkla Džeksona (Michael Jackson) i Elizabet Tejlor (Elizabeth Taylor). Mnogima je bila uzor u pogledu svoje izuzetne umetničke interpretacije, a smatra se i najvećom gej ikonom. Lajza Mineli je svoj karakterističan izgled i autentičan glas iskoristila na najbolji mogući način – postala je legenda o kojoj se priča.


Nataša Delač voli ljude, smeh do suza, igranje igrica i prvu jutarnju kafu. Za nju, najlepši je osećaj kada prvi put u godini vidi more. Obožava putovanja, čaroliju i čuda.

Editors choice