Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Kako da budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku?

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Romantika u kosi: Savršene frizure za Dan ljubavi

Romantika u kosi: Savršene frizure za Dan ljubavi

Zaboravimo na stroge frizure i stilove, i okrenimo se, barem nakratko, suptilnosti i zavodljivosti ženske prirode oslikane u svakom razigranom pramenu kose. Bez obzira na dužinu, kada želite da se posvetite zaljubljenosti i romantici, istaknite svoju ženstvenost uz pomoć nekoliko jednostavnih saveta i ideja.

Kratka kosa

slika 112 Romantika u kosi: Savršene frizure za Dan ljubavi

Spoj glamura i nežnosti

Ko kaže da kratka kosa ne može da izgleda ženstveno? Krupni, meki talasi koji savršeno uokviruju lice, a pritom otkrivaju nežne linije vrata, ostavljaju bez daha i najvećeg pobornika dugih vlasi. Ovu frizuru možete lako postići: na vlažnu kosu nanesite penu za oblikovanje radi većeg volumena, a potom se isfenirajte okruglom četkom. Na kraju oblikujte duže pramenove gornjeg sloja kose figarom i naprskajte malo laka za bolje učvršćivanje. Rezultat – neodoljivost.

Srednja dužina

slika 28 Romantika u kosi: Savršene frizure za Dan ljubavi

Vilinska punđa

Lepota ove frizure leži upravo u tome što ju je neverovatno jednostavno napraviti, pri čemu ona i dalje mami poglede i ostavlja utisak gracioznosti i lakoće. Skupite kosu u niski rep (nemojte koristiti gumicu za kosu, samo ruke), ostavljajući nekoliko pramenova da slobodno padaju pored lica. Krećući od vrha uspravljenog repa ka korenu kose, umotajte kosu u rolnicu, dok ne završite na potiljku. Potom samo pričvrstite punđu ukosnicama na sredini i krajevima i sve je spremno!

Duga kosa

slika 39 Romantika u kosi: Savršene frizure za Dan ljubavi

Razigrana i bezbrižna

Kosa koja pada preko ramena niz leđa sama po sebi otvara mnoge mogućnosti za oblikovanje i igru pramenovima. Zašto se odlučiti za ovu varijantu? Zato što zrači lepotom koja ne zahteva mnogo truda i komplikacija, zato što je lagana, vesela i radosna, baš kao i ona koja je nosi. Ukoliko imate talasastu ili kovrdžavu kosu, pola posla već je obavljeno. U suprotnom, dodajte malo volumena penom i feniranjem na veliku okruglu četku. Potom napravite razdeljak sa strane, a kosu podelite u dva dela. Oba dela ispletite u široku pletenicu “klasje”, s tim što ćete jedan zavezati na dnu, a drugi obmotati oko njega, u visini uva. Ne morate se previše truditi da pletenica bude uredna. Upravo u bezbrižnosti i uživanju leži suština ovog izgleda, što se može reći i za praznik koji nam predstoji.


Tamara Popović voli lepršavu poeziju koliko i strogu nauku, sjaj umetnosti koliko i čari svakidašnjice. Uvek na pola puta između konkretnog i apstraktnog, ne podnosi ekstremizam ni isključivost u bilo kom smislu. Uvek ima nešto da doda, što ume mnogima da oteža život, između ostalog i njoj samoj.

Editors choice