5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Velika izložba izraelskog dizajna u Beogradu

Velika izložba izraelskog dizajna u Beogradu

Posetioci ovogodišnje Beogradske nedelje dizajna, koja se zvanično otvara u utorak 7. oktobra 2014. godine u 19h u staroj fabrici “Staklopan” (Strahinjića Bana 7-9), imaće jedinstvenu priliku da se upoznaju sa modernim izraelskim dizajnom kroz veliku izložbu “Out of the box – Design made in Israel”. Izložba Muzeja dizajna u Holonu, baca novo svetlo na izraelsku kreativnost, ispitujući prirodu dizajna i stvaranja u Izraelu, kulturno vrlo raznovrsnoj zemlji.

velika izložba izraelskog dizajna u beogradu 1 Velika izložba izraelskog dizajna u Beogradu

Izložba “Out of the box”, koju čini 150 predmeta za svakodnevnu upotrebu, opisuje način na koji izraelski dizajneri uspevaju da pomire stvaralačku strast sa egzistencijalnim. Odabrana je grupa izraelskih umetnika koji razmišljaju kreativno i inventivno (out of the box), razvijaju jedinstvenu perspektivu i na svež i neočekivan način sagledavaju probleme i pronalaze rešenja. Neki u svom radu pribegavaju inovativnim tehnologijama, dok drugi ogledalo okreću ka publici, korisnicima izloženih predmeta, navodeći ih da sebe posmatraju na drugačiji, nov način.

velika izložba izraelskog dizajna u beogradu 2 Velika izložba izraelskog dizajna u Beogradu

Svake godine blizu dve hiljade studenata završi studije dizajna u Izraelu (ne uključujući arhitekturu i dizajn enterijera). Ako se uzme u obzir broj stanovnika u Izraelu, reč je o veoma velikom procentu. Izložba “Out of the box” nam otkriva kako stvaraju izraelski umetnici, šta ih motiviše i kako od njih možemo da učimo o procesu razmišljanja i inovacijama koje su obeležje dizajna u Izraelu.

Muzej dizajna u Holonu, industrijskom predgrađu Tel Aviva, otvoren je 2010. godine i predstavlja pravo arhitektonsko i dizajnersko čudo. Muzej je izgrađen po projektu jednog od najpoznatijih savremenih arhitekata, Izraelca Rona Arada, čime je grad na sebe skrenuo pažnju celokupne svetske kulturnekreativne javnosti. Gost Beogradske nedelje dizajna biće i Galit Gaon, glavna kustoskinja Muzeja dizajna u Holonu.

velika izložba izraelskog dizajna u beogradu 3 Velika izložba izraelskog dizajna u Beogradu

velika izložba izraelskog dizajna u beogradu 4 Velika izložba izraelskog dizajna u Beogradu

Editors choice