Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Style inspo: Kako da izdominiraš noseći athleisure trend

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Završen Remake festival u Berlinu!

Završen Remake festival u Berlinu!

U danima od 11. do 15. septembra je Platoon Kunsthalle u Berlinu bio okupiran od strane nadahnute grupe ljudi koja se odvažila da pokaže svoje viđenje reciklaže i njene primene u kulturi i umetnosti. Održano je preko 30 radionica i predavanja, na kojima je više stotina učesnika učilo kako da otpad pretvori u nešto lepo i korisno.

Na radionici FabLab Berlin posetioci su učili kako se uz pomoć lasera mogu gravirati mobilni telefoni, ili šta sve može uraditi 3D štampač. Ekipa Earthship Biotecture je uspela da završi prvi earthship u Berlinu, za čiju izgradnju oni kažu da je potrebna samo “lopata, libela, čekić i par dobrovoljaca.”

Produkt radionice Uroša Pajovića bila je ljuljaška napravljena od kartona, a sa TrafoPop radionice su neki izašli sa unikatnim jaknama ukrašenim LED lampicama.

Predavanje i performans koji je izveo Onyx Ashanti probudilo je ogromno interesovanje, pa je produženo za skoro sat vremena, Fritzing radionica je učesnicima priližila Arduino tehnologiju, a Vospertron ekipa je priredila spektakl pokazavši kako se spajaju tehnologija i ples.

IMG 8812 Završen Remake festival u Berlinu!

Nakon pet dana, inspirativnih predavanja, zanimljivih radionica, i uzbudljivih urbanih intervencija, prvo internacionalno izdanje REMAKE festivala je završeno

Betahaus Makerlab ekipa je okupila veliki broj obožavalaca DIY kulture, a Elizaveta Bersegova, ispred ove organizacije, oduševljena festivalom izrazila je želju da nam se pridruži na narednom izdanju u Beogradu.

Za noćni program su bili zaduženi Tom Ass, Mother Perera, multitalentovana Simonne Jones, Hubble, Marco Barotti i mnogi drugi.

Festival je zatvoren Makers marketom na kome su se predstavili mnogi umetnici iz polja DIY kulture, i izložbom radova radionica REMAKE festivala.

Nakon Berlina, REMAKE ekipa se vraća tamo gde je pre dve godine sve počelo – u Beograd, gde počinje da pravi planove za četvrto izdanje festivala, ali sada na domaćoj teritoriji.

Editors choice