Ostale tekstove iz serijala “3 u 1”, možete pogledati ovde.

“Spletkarenje sa sopstvenom dušom”, Marija Jovanović

Jedno od najvećih osveženja domaće književne scene pre nekoliko godina priredila je Marija Jovanović svojim romanom “Spletkarenje sa sopstvenom dušom”. Ova fenomenalna knjiga jedna je od retkih domaćih savremenih ostvarenja koje se ne vrti oko novca, patetike i teškog beogradskog života. Naprotiv, Jovanovićeva umećem filozofa savršeno balansira između grčke mitologije, svetskih filozofa i lične ljubavne priče, ispričane na takav način da će vas neizostavno prikovati za stolicu i naterati da u knjižari tražite samo njene knjige! Čista desetka!

Slika 147 3 u 1: Hipi mjuzikl, akustične gitare i malo filozofije

Za svakoga pomalo – ljubav, filozofija, tragedija

“Kosa” (Hair)

Danas vam predlažemo da se vratite u neka srećnija vremena i pogledate (prvi put ili ponovo) čuveni mjuzikl “Kosa”. Za neupućene, radi se o ekranizaciji brodvejskog mjuzikla iz šezdesetih. Radnja filma vrti se oko nekolicine hipika i njihovog novostečenog prijatelja, zaljubljenog u bogatu devojku. Glavni lik filma zapravo je njegova muzička pratnja, dok se kroz film nesmetano provlače sve vrednosti pokreta hipika. Jedan od najčuvenijih inserata iz filma možete pogledati ovde.

Slika 230 3 u 1: Hipi mjuzikl, akustične gitare i malo filozofije

Mjuzikl za sva vremena

“Nirvana Unplugged in New York”, Nirvana

U hladnim zimskim danima najbolje ćete se utopliti albumom “Nirvana Unplugged in New York”. Ovaj kultni album, jedan od prvih iz unplugged serije koncerata, prikazuje Nirvanu i Kurta Kobejna (Kurt Cobain) u sasvim drugačijem svetlu, u MTV studiju sa nekoliko desetina najbližih saradnika, akustičnim gitarama i obradama. Najtoplije preporučujemo, uz čašu kuvanog vina.

Krenite od početka:


Alitria Silva – Mala. Riđokosa. Psuje. Tvrdoglava je. Venama joj teku kofein i sladoled, a izdiše nikotin. Želi da penzioniše Anu Vintur. U svom ormanu želi Birkinku, Lagerfeldove kreacije i barem pola ormana Viktorije Bekam. U slobodno vreme kafeniše, izučava klasične nauke i starogrčki jezik, čita, piše poeziju, biva opsednuta Britanijom i pati za Hari Poter sagom. Facebook joj je na latinskom. Sanja da se uda za Gregorija Hausa.

Comments