Jedan od recepata za dug život jeste smeh, pogotovo ako ga trošite na omiljene serije i filmove. Uživajte u sledećem izboru i potrudite se da izdvojite makar pola sata na gledanje svojih omiljenih televizijskih junaka.

“Vil i Grejs” (Will and Grace)

Zna se zašto su lideri. Divno cinični Vil (Will), blesavo izgubljena Grejs (Grace), urnebesno smešan Džek (Jack) i genijalno komična Karen (Karen) nasmejaće vas do suza. Svaka epizoda je priča za sebe i u svakoj, bez obzira koliko je zabavna, možete uočiti neke segmente koje liče na vaš život i život ljudi oko vas. Pojačajte i kikoćite se na sav glas.

Slika 1 10 komedija Deset humorističkih serija koje svi volimo da gledamo

Idoli za sva vremena

“Prijatelji” (Friends)

Omiljena šestorka je popularnija više nego ikad. Njihove replike ponavljamo u svakodnevnom govoru, a za svaku epizodu koju pogledate imate osećaj kao da je prvi put gledate. Zato je tako jedinstvena i neponovljiva.

Slika 2 10 komedija Deset humorističkih serija koje svi volimo da gledamo

Smatra se jednom od najboljih televizijskih serija, možda čak i najboljom

“Dva i po muškarca” (Two and a Half Men)

Dovoljno je reći Čarli Šin (Charlie Sheen). Priča o dva brata i malom detetu. Svaka epizoda ove rimejk serije  nateraće vas da vrištite od smeha. Sjajne Čarlijeve replike i genijalni zaključci dovoljni su da pola sata dnevnog vremena posvetite životu ove popularne trojke.

Slika 3 10 komedija Deset humorističkih serija koje svi volimo da gledamo

Serija čije se epizode i danas snimaju

“Vesele sedamdesete” (That ’70s Show)

A ko njih ne obožava? Ešton Kučer (Ashton Kutcher) je samo jedan od razloga zašto je ova serija toliko uspešna. Vratiće vas u prošla vremena kada su fore i fazoni za uspešno startovanje i zaljubljivanje bile daleko inovativnije i zanimljivije. Svaki lik je specifičan i zbog toga je ova komedija prepoznatljiva u svetu.

Slika 4 10 komedija Deset humorističkih serija koje svi volimo da gledamo

Tinejdžeri čije se dogodovštine i danas pamte i prepričavaju

“Nova devojka” (New Girl)

Može se reći da je ova serija doživela veliki uspeh za kratko vreme. Ovo je priča o jednoj devojci koja svoje lične i emotivne probleme doživljava na jedan opušten i veoma komičan način. Okružena je svojim prijateljima i blesavim cimerima koji je u svemu podržavaju.

Slika 5 10 komedija Deset humorističkih serija koje svi volimo da gledamo

U toku je snimanje druge sezone ove sjajne serije

“Stažisti” (Scrubs)

Ovo je jedna od najgenijalnijih, ali istovremeno i jedna od najbesmislenijih serija ikada snimljenih. Prati život tek zaposlenih stažista koji kroz urnebesne situacije i bizarne medicinske slučajeve uče životne lekcije. Bil Lorens (Bill Lawrence) je ideju za snimanje dobio zahvaljujući svojim prijateljima, danas uspešnim lekarima, koji su mu preneli avanture iz doba kada su bili stažisti.

Slika 6 10 komedija Deset humorističkih serija koje svi volimo da gledamo

Nezamenljiva i nezaboravna ekipa lekara

“Svi gradonačelnikovi ljudi” (Spin City)

Jedna od najboljih serija, više puta nagrađivana, ali i kritikovana. Govori o samom gradonačelniku Rendalu Vinstonu (Randall Winston), tačnije o njegovom vernom pomoćniku, zameniku Majklu Flertiju (Michael Flaherty) koji je okružen neviđeno smešnim prijateljima i ljudima bez kojih ne bi mogao da zamisli svoj dan. Sam gradonačelnik je totalna suprotnost osobi kakva bi trebalo da bude i zato je ova serija toliko zabavna.

Slika 7 10 komedija Deset humorističkih serija koje svi volimo da gledamo

Ova serija svojim gledaocima pruža proniciljiv, zajedljiv i zasigurno sjajan humor

“Houp i Fejt” (Hope and Faith)

Priča o dve sestre koje su dva različita sveta, ali uprkos nesuglasicama i velikim razlikama jedna za drugu bi učinile sve. Obe imaju drugačiji život, ali opet, jedna sestra ne može da živi bez druge. Fejt Ferfild (Faith Fairfield) je dugo živela odvojeno od sestre i shvativši da nije doživela veliku popularnost u belom svetu, vraća se kod svoje sestre Houp (Houp), domaćice i porodične žene, što naravno izaziva različite reakcije od strane njene porodice.

Slika 8 10 komedija Deset humorističkih serija koje svi volimo da gledamo

Omiljene televizijske sestre

“Kako sam upoznao vašu majku” (How I Met Your Mother)

Antologijska serija koja je proteklih godina doživela veliku popularnost. Radnja serije se bazira na retrospektivi komičnih događaja. Ideja snimljenih epizoda jeste prepričavanje ludorija i dogodovština prijatelja koji svojoj deci objašnjava kako je upoznao njihovu majku. Ne možete da se ne nasmejete.

Slika 9 10 komedija Deset humorističkih serija koje svi volimo da gledamo

Krajem 2012. godine je objavljeno da će serija imati još jednu, devetu sezonu

“Štreberi” (The Big Bang Theory)

Ovo je američka humoristička serija idealna za svaki uzrast i pol. Govori o raspuštenim studentima koji svojim postupcima i genijalnim, ponekad i primitivnim razmišljanjima objašnjavaju poentu života i sve ono što im se dešava, šta ih čini srećnim, nesrećnim, zbog čega im je život zatucan, pomalo nepravedan, a svakako smešan.

Slika 10 10 komedija Deset humorističkih serija koje svi volimo da gledamo

Svi im se dive zbog stavova i vrednosti koje zastupaju

Izvori fotografija: collider.com, fanpop.com, wzip88.com, amherststudent.amherst.edu, personal.psu.edu, pariscine.com, phombo.com


Bojana Andrić je večiti zaljubljenik u knjige Nore Roberts i Paula Koelja. Voli da voli bez ograničenja i predrasuda. Dan joj nije potpun bez taktova dobre pesme, osmeha najdražih, jagoda, sladoleda, sladoleda sa jagodama, popodnevne dremke, maženja, češkanja. Odbijaju je ljudska glupost, ograničenost i lenjost. Omiljena, od skoro usvojena parola: “Mene ne zanima šta vi mislite o meni, jer ja o vama ne razmišljam uopšte.” ( Koko Šanel)

Comments