Svet bez granica u kome je martini voda, škola modna pista, a  10.000 dolara su samo jedna torba i par cipela? Više nego savršeno, zar ne? Epidemija Gossip Girl proširila se preko svih kontinenata za veoma kratko vreme, što je i očekivano jer predstavlja sve što potajno želimo. Kreditna kartica bez limita, doručak kod Tifanija, kostimi Chanel, cipele Gucci, limuzine i najbolji njujorški noćni klubovi.  To sve čini svakodnevnicu glavnih likova ove TV serije. Menhetn je u šaci dece elite Njujorka.

GG1 Gossip Girl groznica

Serija počinje misterioznim povratkom ’’it’’ devojke  Serene van der Vudsen (Serene van der Woodsen) (Blake Lively) sa školovanja u inostranstvu i pitanja zbog čega je uopšte i otišla, da ne kažemo nestala. Dolaskom Serene u školu i gledaoci imaju priliku da uđu u život glavnih likova. Najpre upoznajemo Bler Valdorf (Blair Waldorf) (Leighton Meester), Sereninu najbolju drugaricu, ali u isto vreme i najveću rivalku, kraljicu društvene scene Menhetna.  Bler i Serena sukobljavaju se zbog  Serenine greške iz prošlosti, strastvene noći sa Blerinim  dugogodišnjim dečkom Nejtom Arčibaldom (Nate Archibald) (Chace Crawford), zlatnim dečkom, ponosom roditelja.  Njegova sušta suprotnost mu je najbolji drug Čak Bas (Chuck Bass) (Ed Westwick) ženskaroš i osoba burnog temperamenta, koji predstavlja sve čime se roditelji ne ponose. Seriju upotpunjuju i Dženi Hamfri (Jenny Humphrey) (Taylor Momsen), ćerka bivšeg rokera, koja na sve načine pokušava da  da se uklopi u snobovsko društvo mladih bogataša i njen stariji brat Den Hamfri (Dan Humphrey) (Penn Badgley), koji zbog veze sa Serenom ulazi u društvo kome smatra da ne pripada.

Seriju prati i niz ljubavnih priča, kojima kao da nema kraja. Ali  izgleda da varnice sevaju i na setovima Gossip  Girl-a. Ed Vestvik (Ed Westwick) (Chuck) i Džesika Sor (Jessica Szohr) (Vanessa) u vezi su još od 2008. kada su se upoznali na snimanju. Njihova veza pomalo i liči na scenario Tračare. Iako su trenutno i dalje zajedno,veza im je turbulentna jer Džesika uživa u flertu , pa ume ponekad da se zanese i pretera. U maju 2010. Ed je ostavio Džesiku zbog prevare sa njegovim bliskim prijateljem, ali ubrzo joj je oprostio i od tad su ponovo zajedno. Izgleda da Ed, kao i Čak, kada pronađe pravu voli je bezuslovno.

ALO 10634521 Gossip Girl groznica

Drugi poznati par su bili Lejton Mister (Leighton Meester) i Sebastijan Sten (Sebastian Stan) (koji se pojavljuje u više epizoda u ulozi Kartera (Carter) koji su bili zajedno od kada su se upoznali do aprila 2010. kada je Lejton odlučila da okonča ovu vezu shvatila je da to ipak nije za nju. Fanovi su bili razočarani jer je bilo glasina da su se verili, i da uskoro sledi venčanje, ali ništa od toga.

leighton sebastian pink Gossip Girl groznica

Ipak, najstabilniji par bili su Blejk Lajvli (Blake Lively) (Serena) i Pen Bedžli (Penn Badgley) (Dan) koji su bili zajedno od 2007, iako su prvih godinu dana krili vezu. Pen i Blejk raskinuli su u oktobru 2010. ali su ostali u prijateljskim odnosima. Nadajmo se da ti prijateljski odnosi nisu kao u Gossip Girl-u. Blejk se trenutno zabavlja sa poznatim glumcem Leonardom Dikapriom (Leonardo DiCaprio)

Blake Lively And Penn Badgley 2009 4 Gossip Girl groznica

Čejs Kroford (Chace Crawford) i Tejlor Momsen (Taylor Momsen) viđeni su kako se ljube, ali je Čejs sve tračeve ignorisao. Izgleda da Tejlor nema više sreće u ljubavi sa starijim momcima od male Dženi. Ipak je Čejs stariji od nje sedam godina.

By the way, Konor Paolo (Connor Paolo), u seriji – Erik van der Vudsen (Eric van der Woodsen),  je uprkos brojnim glasinama gej samo u seriji, što je potvrdio ljubeći se sa devojkom na Step Up Women’s Network’s 10th Annual Inspiration Awards. Obožavateljke, možete da odahnete ipak je samo izvanredan glumac. Konor je u jednom intervjuu izjavio da je lik Erika bio izazov i da smatra da je Erikovo seksualno opredeljenje način života, a ne nešto loše.

Ova serija se od ostalih izdvaja se po prvoklasnoj modi. Uvek besprekorno odevene Bler i njene drugarice diktiraju nove modne trendove, a za to je zaslužan stilista Erik Dejmen (Eric Daman) . Ono što je jednog dana na modnoj pisti, već sutradan  nosiće se na setu Gossip Girl-a.  Nije ni čudo što ih nazivaju ikonama stila i što je ova serija postala bitan faktor u svetu mode.

Glumeći u seriji glavne glumice su i same postale zaštitni znak glamura i stila, pa su najpoznatiji dizajneri počeli veliku bitku oko toga koja će biti zaštitno lice kog brenda. Blejk je već počela da radi za Channel, a Karl Lagerfild je apsolutno oduševljen. Tejlor Momsen radi za Džona Galijana (John Galliano) i zaštitno je lice Madonine modne linije Material Girl. Lejton Mister reklamira novi miris Vere Vong (Vera Wang), Lovestruck . Čini se da su ove devojke trenutno na vrhu sveta.

leighton meester vera wang1 Gossip Girl groznica Blake Lively for Chanel Mademoiselle ad campaign image1 Gossip Girl groznica

I kao da ova serija nije pikantna sama po sebi, povremeno je začinjena gostovanjima slavnih ličnosti kao što su Lejdi Gaga (Lady Gaga), Hilari Daf (Hilary Duff) i Gven Stefani (Gwen Stefani).

Do sada su snimljene četiri sezone ove serije. Snimanje pete sezone započeto je u julu, a producent Džoš Safran (Josh Safran) obećava da će nova sezona biti veselija i interesantnija. Fanovi željno iščekuju novu sezonu, ali da li će to biti isti Gossip Girl na koji smo navikli? Do premijernog prikazivanja otkrićemo vam nekoliko detalja. Naime, najavljeno je da će se u petoj sezoni Tejlor Momsen (Dženi) i Džesika Sor (Vanesa) pojavljivati samo u pojedinim epizodama, kao gosti serije i da više neće pripadati glavnoj postavi. Simpatija koja se javila između Dena i Bler  još više se razbuktava. Vanesa će objaviti Denovu knjigu, koja sadrži sve tajne društva , a to će udaljiti Dena od ostalih . Ali, najveća vest je neočekivana trudnoća Bler Valdorf i pitanje, čije li je dete? Čakovo ili…? Da biste saznali sve, ipak ćete morati da se strpite do 26. septembra, kada će peta sezona početi da se premijerno prikazuje u Americi. A do tada… You know you love me.  Xo,xo, Gossip Girl.


M. Z.

Comments