10 trikova za postizanje savršenog “no makeup” makeup look-a

Oh-la-la: Beauty trendovi koje ove jeseni “diktira” grad ljubavi – Pariz!

Kako stvarne žene rešavaju najčešće probleme sa kosom?

Mali trikovi koje možeš da primeniš kako bi imala više vremena tokom dana!

Kako da svoj stajling učiniš #streetstyle urbanim uz pomoć samo jednog komada!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Po prvi put u Srbiji, izabrani najbolji influenseri u čak 16 kategorija!

Prvi put mama: 9 pitanja o dojenju koja te možda muče, a nisi imala koga da pitaš!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

5 načina da se odgovornije ophodiš prema novcu

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

1/3

Mnoge žene doživljavaju neprijatne fizičke senzacije, koje postaju izraženije u zrelijim godinama i koje nije lako dijagnostikovati. Širok raspon neprijatnosti čini fibromialgiju tajanstvenom i teško raspoznatljivom, jer iskazuje obilje simptoma koji mogu da ukazuju na razne druge poremećaje u organizmu. Fibromialgija obuhvata hroničan bol u kostima i mišićima, osećaj peckanja u telu, povećana osetljivost na pritisak u određenim tačkama, osećanje iscrpljenosti, umora i tromosti.

Takođe se javlja karakteristična jutarnja ukočenost koja sporo prolazi i osećaj otečenosti zglobova, šaka i stopala, iako otoci nisu zaista vidljivi. Prisutan je takođe i poremećaj spavanja, nesanica i isprekidan san, tako da se osoba budi umornija nego što je bila kad je legla.

View this post on Instagram

Tag someone you want to have a lazy Sunday with

A post shared by TheCoupleGoals (@couplegoals) on

Stalno prisutan bol, umor i iscrpljenost remeti kvalitet života na svim nivoima – osoba postaje neefikasna na poslu, kod kuće ne uspeva da se opusti i odmori, nigde nema mira i ni u čemu ne uživa, a zbog toga se oseća nesrećno i potišteno, pa je i anskoznost često prisutna, kao prateći element. Često se javlja glavobolja i migrena, predmenstrualne tegobe se pogoršavaju, javljaju se i stomačni problemi, osećaj suvih usta, koči se vrat, javlja se vrtoglavica.
Zašto nastaje ovo oboljenje, nije poznato. Zna se da pogađa žene i to naročito u periodu predmenopauze, ali podležu mu i mlađe osobe, koje su nestabilne i preosetljive i pate od anksioznosti, depresije i drugih psihičkih poremećaja. Takođe je uočeno da su fibromialgiji podložne osebe koje imaju niži prag tolerancije na bol, kao i one koje su imale povredu u vratnom delu kičme.

Editors choice