“Solid”, Eyesburn

Iako je svaki album ovog benda meni izuzetno drag, “Solid” je definitivno utemeljio moju ljubav prema “Ajzbrnovcima”. Bilo da se opuštate uz pesmu “Soya” ili glasno pevate stihove numere “Agony”, ovaj album je savršenstvo beogradske muzike. A unity I greet, a livity I choose.

“Petparačke priče” (Pulp Fiction)

Briljantno ostvarenje Kventina Tarantina (Quentin Tarantino) ujedno je i film koji ga je proslavio, oborivši kanske kritičare s nogu. Uz fenomenalnu glumu Ume Turman (Uma Thurman), koja tumači nepopravljivu i fatalnu Miu Volas (Mia Wallace) ili pak Semjuela L. Džeksona (Samuel L. Jackson) ili Džona Travolte (John Travolta), ovo je film koji se brzo upisao u istoriju kinematografije. Domaći zadatak za sve koji ga dosad nisu pogledali.

pulpfiction 3 u 1: Tarantino, Eyesburn i Dobro drvo

Ne treba zaboraviti ni odličnu muziku koja prati ovaj filmski klasik

“Dobro drvo” Šel Silverstejn (Shel Silverstein)

Ovo je knjiga koju nikad više ne izgubite iz sećanja, jer vas na prvo čitanje opčini, bilo da imate pet ili 55 godina. Dobila sam je na poklon tokom devedesetih godina, kad sam bila dete i ona će zauvek stajati na mojoj polici. Magična, inspirativna, moralna i pre svega kreativna.

Picnik collage7 3 u 1: Tarantino, Eyesburn i Dobro drvo

Savršen poklon za sve od 7 do 77


Jelena Vorkapić živi život rokenrola, iako se prima na elektroniku i hip-hop. Mnogo voli Quentin Tarantina, domaću kafu i caffe latte, Lucky Strike, festivale, filmove, fotoaparate, da razmišlja britanskim akcentom, manekenke sa harizmom, geekove i vesele ljude.

Editors choice