Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Dodela Zlatnih globusa

Dodela Zlatnih globusa

Svečana ceremonija dodele Zlatnih globusa koja se već sedamdeset godina tradicionalno održava u Holivudu i predstavlja jedan od najvažnijih događaja u filmskoj i televizijskoj industriji, i ovog januara okupila je holivudski džet-set i privukla brojne ljubitelje filma ali i mode. Svečanu dodelu Zlatnog globusa svake godine organizuje udruženje stranih novinara akreditovanih u Holivudu, a nagrada je pored Emi nagrade i Oskara jedna od najvažnijih u Holivudu.

Domaćini događaja bili su Tina Fej (Tina Fey) i Ejmi (Amy Poehler), a najveće iznenađenje večeri bila je drama “Argo” koja je osvojila dve prestižne nagrade u kategorijama za najbolju dramu i najboljeg reditelja na ovogodišnjoj cermoniji “Zlatnog globusa”- Ben Afleka (Ben Affleck).

slika 1 Dodela Zlatnih globusa

Ben Aflek - dobitnik Zlatnog globusa za najboljeg reditelja

Mjuzikl “Jadnici” (Les Misérables) osvojio je priznanje za najbolju komediju, a nagrade su preuzeli glavni glumac Hju Džekmen (Hugh Jackman) koji je takođe proglašen i za najboljeg glumca u kategoriji komedija/mjuzikl i En Hatavej (Anne Hathaway) koja je dobila nagradu za najbolju sporednu ulogu. U istoj kategoriji za najboljeg muškog glumca proglašen je Kristof Valc (Christoph Waltz) za ostvarenje u filmu Đangova osveta (Django Unchained).

slika 216 Dodela Zlatnih globusa

En Hatavej kao ponosna dobitnica nagrade

Nagrada za najboljeg glumca u drami za ulogu u filmu “Linkoln” (Lincoln) Stivena Spilberga (Steven Spielberg) otišla je u ruke Danijela Dej-Luisa (Daniel Day-Lewis), a Zlatni globus za najbolji glumicu u drami pripao je Džesiki Čestejn (Jessica Chastain) za ulogu u filmu “Zero Dark Thirty” rediteljke Ketrin Biglou (Kathryn Bigelow).

slika 3 Dodela Zlatnih globusa

Najbolja glumica

Za najbolji scenario nagrađen je Kventin Tarantino (Quentin Tarantino) za film “Đangova osveta” (Django Unchained), a za najbolju komediju/mjuzikl film “Jadnici” Toma Hupera (Tom Hooper). U kategoriji za najbolju glumicu u komediji/mjuziklu trijumfovala je Dženifer Lorens (Jennifer Lawrence) za ulogu u filmu “Happiness Therapy”. Nagrada za najbolji strani film uručena je austrijskom reditelju Mihaelu Hanekenu (Mihael Haneke) za film “Amour”.

I ove godine bilo je iznenađenja, a neke nove zvezde u svojim rukama drže budućnost filmske industrije.


Danica Svorcan je bloger, modni ilustrator i večiti optimista koji sreću traži samo u osmehu, pogledu i rečima. Voli život, ljude, snove, nadanja i navike. Od problema se brani samo osmehom jer veruje da samo tako i porazi postaju pobede. Veruje u slučajnost, ali isto tako veruje i da je život najbolji režiser. Životni moto: “Kada je život lep i onaj glasić vam kaže, ovo ne može dugo da traje, recite sebi, možda će biti jos bolje!”

Editors choice