Stripovi. Stripovi svuda.

333 Filmske vesti: ISTRIPovana godina

2013. godina u znaku stripova

Nedavno je održana konvencija stripova u San Dijegu. Da ne bismo sada mnogo dužili priču, raspredali o tome ko je šta obukao, šta je rekao, ko je kada napao novinara i sve ostalo što zapravo zanima ljude, izdvojićemo nekoliko svetlih tačaka i jednu crnu. Ta crna je da se svima dragi junak Spajdermen (Spiderman) neće priključiti ekipi “Osvetnika” (The Avengers). No, usledile su dve vrlo lepe vesti od kojih je jedna najnoviji trejler za “Iron Man 3”. Zvanično su najavljena i tri nova filma “Thor 2”, “Captain America 2” (nadamo se daleko bolji nego prvi deo) i dugoiščekivani “Guardians of the Galaxy”. Na sve ovo, najavljeno je i snimanje “Ant Man” i nastavka filma o Supermenu (Superman) pod nazivom “Man od Steel”. Čini se da će 2013. godina biti u znaku stripova.

Dug je put do nagrade

slika223 Filmske vesti: ISTRIPovana godina

Kategorija drame obeležila sve ostale

Iako će pobednici biti obljavljeni tek 23. septembra, izašla je lista nominacija za prestižnu Emmy nagradu. U trci za najbolju komičnu seriju našli su se “Štreberi” (The Big Bang Theory). Dok je ova kategorija poprilično slaba, gotovo sve nominacije za žanr drame su izvanredne. Bitka između “Breaking Bad”, “Downton Abbey”, “Igra prestola” (Game of Thrones) i “Momci sa Medisona” (Mad Men) će biti vrlo neizvesna, a sigurno je da svaka od njih zaslužuje nagradu. Manje-više se glumci iz ovih serija vrte i u ostalim kategorijama. Puna lista nominacija istaknuta je na zvaničnom sajtu Emmys, te tamo možete pogledati ostatak predloženih za nagradu.


Tamara Biljman je individua čiji je život potraga. Potraga za savršenstvom koje se krije u umetnosti, jer jedino je umetnost zaista veća od života, zar ne? Samo ona može da zaustavi vreme. Ne podnosim nikakva ograničenja i stoga sam kao moto prisvojila rečenicu Tristana Care: ’’Jedini prihvatljivi sistem je taj da se sistematski ne sledi nijedan sistem.’’

 

Editors choice