5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Juče je počeo deveti FIST!

Juče je počeo deveti FIST!

Deveti po redu Festival internacionalnog studentskog teatra FIST 09, počeo je u četvrtak, 7. novembra i trajaće do 10. novembra na Fakultetu dramskih umetnosti. FIST je festival koji svake godine organizuju studenti Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture Fakulteta dramskih umetnosti.

Ove godine koncept festivala je GOZBA, kao mesto gde se okupljamo da slavimo umetnost i u festivalskoj atmosferi zajedno pronalazimo zadovoljstvo u različitim vrstama performansa.

U okviru glavnog programa FIST-a, posetioci će imati prilike da pogledaju predstave “Family Album” iz Holandije, “Another play without a title” iz Rumunije, “Pelican” iz Albanije i “The Memory of Water” iz Hrvatske, kao i predstavu “Insalatina verde” u Fist produkciji, koja je 7. novembra bila premijerno izvedena u 20 h.

Universitatea Nationala de Arta Teatrală și Cinematografica I. L. Caragiale București 6 Juče je počeo deveti FIST!

Deveti FIST na Fakultetu dramskih umetnosti

U okviru pratećeg programa, 8. novembra u 18 h biće otvorena izložba “Supermarket” na Fakultetu dramskih umetnosti u okviru koje će biti predstavljena idejna rešenja 25 mladih umetnika – studenata koji su svojim delima dali odgovor na pitanje da li život vide kao Megamarket – gozbu i izobilje ili Minimarket – oskudicu, probleme i ograničenja.

Edukativni program FIST-a čine predavanja i radionice Ivana Kralja, Aleka Rikelmea i Tomasa Žiške koji će se održavati svakog dana za vreme trajanja Festivala na Fakultetu dramskih umetnosti.

Obilje, raznovrsnost, eksperimentisanje različitim pozorišnim žanrovima i veličanje umetnosti biće ponuđeno na ovogodišnjoj FIST trpezi i svaki ljubitelj pozorišta i umetnosti moći će da pronađe nešto po sopstvenom ukusu.

Pored glavnog, edukativnog i pratećeg programa, od 6. novembra sa emitovanjem će početi i FIST radio, koji će biti dostupan putem interneta, a koji će svojim slušaocima omogućiti kvalitetan i zanimljiv program u vidu pratećih informacija o samom festivalu, intervjua sa gostima festivala, brojnim zabavnim i edukativnim emisijama i jako dobrom muzikom.

Cilj ovogodišnjeg koncepta pored hedonističkog slavljenja umetnosti jeste i da se stvori prostor za eksperimentisanje, pomeranje granica u pozorištu i aktiviranje čula i duha.

Ukoliko ste gladni kulture, FIST je za vas spremio GOZBU!

Poslužite se!

Editors choice