Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Kako da zaspite lako

Kako da zaspite lako

Verovali ili ne, danas je jedna od glavnih briga kako zaspati i pružiti organizmu onoliko sna koliko mu je neophodno. Da biste uspeli u ovome, telo mora biti umorno, a um smiren, jer ukoliko vam je um aktivan, san je gotovo nemoguć. Sledi nekoliko saveta uz pomoć kojih odlazak na spavanje više neće biti bitka sa samim sobom.

Smirite um

Ovo je za većinu najteži zadatak, ali nije nemoguć. Trudite se da se ne izležavate ispred TV-a ili računara. Lezite, udahnite duboko i pokušajte da se usredsredite na neki zvuk, najbolje neki jednoličan, poput zvuka automobila, klime, kiše. Pokušajte da ispraznite um i mislite samo na taj zvuk. Kad se vaš um zabavi tako nečim, on se isključuje, a vi se opuštate i lakše tonete u san.

Temperatura

Druga bitna stavka za lak i zdrav san jeste sobna temperatura. Iako je mnogi od nas zanemaruju, veoma doprinosi boljem snu. Naime, pre odlaska na spavanje provetrite sobu. Svež vazduh će vas opiti, pa ćete pre zaspati. Temperatura ne sme da bude ni niska ni previsoka, tj. ponekad je čak i bolje da spavate u malo hladnijoj prostoriji.

slika27 Kako da zaspite lako

Ležite i budite se uvek u isto vreme

Odlazite na počinak uvek u isto vreme

Ovo je veoma važno, jer se tako uspostavlja određeni ritam u organizmu i on se navikava na njega. Poštujte to vreme čak i vikendom. Može vam se činiti da se niste baš naspavali, ali će taj osećaj trajati samo u početku.

Boje u sobi

U spavaćoj sobi nema mesta za jarke boje. Razdražuju um i otežavaju san. Stoga, obojite zidove u pastelne nijanse i kupite posteljinu nežnih boja, poput nežnoplave, svetlozelene i svetloljubičaste. Ove boje imaju umirujuće dejstvo i svakako će pomoći.

slika28 Kako da zaspite lako

Neka u spavaćoj sobi preovlađuju pastelne nijanse

Ishrana

Ni unos namirnica pre spavanja ne treba zanemariti. Poželjno je izbegavati kofein, čak i u malim količinama, masnu hranu, kao i hranu koja se sastoji isključivo od ugljenih hidrata i sadrži velike količine šećera, jer kako nivo šećera u organizmu bude opadao, san će biti sve gori.

slika37 Kako da zaspite lako

U šolju mleka dodajte malo meda, provereno deluje

Mleko

Ovaj napitak je delotvoran i doslovno privlači san. Možete ga ugrejati i dodati malo meda, cimeta i karanfilića. Prijaće vam, jer su mlečni proizvodi bogati triptofanom, koji podstiče dobro raspoloženje i lak san. Još neke namirnice koje sadrže ovu supstancu su: živinsko meso, banane, ovas i med.


Nataša Gajić – romantična, druželjubiva i opuštena. Voli modu i Audrey Tautou. Opušta se uz popodnevnu kafu i časopise. Veruje da je harizma ključni začin za dobar stil.

Editors choice